Stomavereniging

Stomavereniging

 

De Stomavereniging is een vereniging voor en door mensen met een stoma of pouch. Hier worden ervaringen van stomadragers verzameld en gedeeld. Wij vinden het als Stomavereniging belangrijk om waarde aan het leven van mensen met een stoma of pouch toe te voegen.

De Stomavereniging zet zich sinds 1966 in voor stomadragers, mensen met een pouch en hun naasten. Dit doen we met 7 parttime medewerkers op het landelijk bureau in Utrecht en meer dan 150 bevlogen vrijwilligers in het land. Samen zetten we ons in voor een optimale kwaliteit van leven voor mensen met een stoma of pouch.

 

Wat doet de Stomavereniging?

 

Informatievoorziening:

De Stomavereniging geeft de meest actuele en betrouwbare informatie over stomazorg. Dit doen wij via folders, een digitale nieuwsbrief en een kwartaalmagazine. Daarnaast organiseren wij gastlessen over een stoma of pouch.

Lotgenotencontact: 

Heb je vragen? De Stomavereniging geeft je persoonlijk advies, bijvoorbeeld via de bezoekdienst. Daarnaast organiseert de Stomavereniging diverse regionale bijeenkomsten en Stomadagen. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over het leven met een stoma, stomazorg en stomamaterialen. Ook ontmoet je hier anderen met een stoma of pouch. Nieuw is het (gratis) online programma Sterk met Stoma. Dit helpt je om vooruit te kijken én je veerkracht te vergroten, zodat je (nog) beter om kunt gaan met nieuwe uitdagingen.

Belangenbehartiging:

De Stomavereniging behartigt de belangen van alle leden. Regelmatig zitten wij om de tafel met zorgverzekeraars, zorgaanbieders, medisch speciaalzaken en de overheid. Als dat nodig is, organiseren we acties.

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Stomavereniging