Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen

 

Een gezonde zeehond in een gezonde zee

De zeehond is de graadmeter voor een gezonde zee. Daarom draagt alles wat we doen bij aan de gezondheid van zeehonden en hun leefomgeving. Dat begint dichtbij, in ons centrum en in UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, maar reikt tot ver daarbuiten. De zeehond, de zee en de mens: samen delen we één gezondheid. Met die overtuiging als basis maken we mensen bewust van hun relatie met de natuur. Daar stoppen we niet. Onze inzet is dat deze relatie steeds beter wordt. Nu en in de toekomst.

Zeehondencentrum Pieterburen

 

Zeehondenwachters langs de kust

Een gezonde zeehond in een gezonde zee is ons uitgangspunt waar we elke dag aan werken. De beste leefomgeving voor iedere zeehond is namelijk een gezonde zee. Zeehondenwachters, onze ogen en oren langs de Nederlandse Waddenkust, zijn professioneel getraind en zetten zich elke dag in om te voorkomen dat een zeehond in de problemen komt. Pas als na observatie blijkt dat een zeehond zich echt niet zelf kan redden, vangen we het dier op in het Zeehondencentrum.

Hét zeehondenziekenhuis van Europa

In het Zeehondencentrum helpen wij de zeehonden met onze specialistische kennis. We laten ze bij een goede conditie weer vrij. In de opvang kijken we verder dan het individuele dier. We zetten onze kennis ook in om de problemen in de leefomgeving van de zeehond te signaleren.  Alle zeehonden die herstellen in het centrum worden weer vrijgelaten in de natuur en geen enkel dier blijft permanent in Pieterburen.

 

 

Mens, dier en natuur maken deel uit van hetzelfde ecosysteem

De zeehond is voor ons de graadmeter van de Waddenzee. En is onderdeel van een kwetsbaar ecosysteem tussen dier, mens en natuur. Werken aan de gezondheid hiervan, is hetzelfde als werken aan onze eigen gezondheid. Daarom blijven we aandacht vragen voor de bedreigingen voor de zeehond, de zee en daarmee ons als mens.

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Zeehondencentrum Pieterburen
  • ANBI
  • CBF