Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen

 

Een gezonde zeehond in een gezonde zee


Zeehondencentrum Pieterburen zet zich al meer dan 50 jaar in voor het opvangen van zeehonden in nood. Wij bieden de zeehond de beste zorg dankzij onze gespecialiseerde dierenartsen, zeehondenverzorgers en vrijwilligers vanuit de hele wereld. We willen voorkomen dat zeehonden in de problemen komen, en staan altijd klaar om de zeehonden die écht in nood zijn op te vangen in ons professionele zeehondenziekenhuis. Daarnaast hebben we oog voor het natuurlijk leefgebied van de zeehond, het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee, een kwetsbaar ecosysteem waar dier, mens en natuur samen onderdeel van zijn. Want de beste plek voor iedere zeehond is een gezonde zee.

Zeehondencentrum Pieterburen

 

Hét zeehondenziekenhuis van Europa


In het Zeehondencentrum helpen wij de zeehonden met onze specialistische kennis. We laten ze bij een goede conditie weer vrij. In de opvang kijken we verder dan het individuele dier. We zetten onze kennis ook in om de problemen in de leefomgeving van de zeehond te signaleren.  Alle zeehonden die herstellen in het centrum worden weer vrijgelaten in de natuur en geen enkel dier blijft permanent in Pieterburen.

Zeehondenwachters langs de kust


Een gezonde zeehond in een gezonde zee is ons uitgangspunt waar we elke dag aan werken. De beste leefomgeving voor iedere zeehond is namelijk een gezonde zee. Zeehondenwachters, onze ogen en oren langs de Nederlandse Waddenkust, zijn professioneel getraind en zetten zich elke dag in om te voorkomen dat een zeehond in de problemen komt. Pas als na observatie blijkt dat een zeehond zich echt niet zelf kan redden, vangen we het dier op in het Zeehondencentrum.

 

 

Mens, dier en natuur maken deel uit van hetzelfde ecosysteem

De zeehond is voor ons de graadmeter van de Waddenzee. En is onderdeel van een kwetsbaar ecosysteem tussen dier, mens en natuur. Werken aan de gezondheid hiervan, is hetzelfde als werken aan onze eigen gezondheid. Daarom blijven we aandacht vragen voor de bedreigingen voor de zeehond, de zee en daarmee ons als mens.

 

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Zeehondencentrum Pieterburen
  • ANBI
  • CBF
Harold van der Laan
Heb je een vraag?

Harold van der Laan