ZOA Oekraïne

Scholen, woningen, waterinstallaties, ziekenhuizen, elektriciteitscentrales: helemaal niets in Oekraïne blijft bespaard dankzij de verschrikkele raketaanvallen en bombardementen van de Russen op het land. ZOA Nederland zet zich daarom in voor de afgreiselijke situaties die zich momenteel voordoen in het land en ze kunnen jouw steun hard gebruiken. 

Online doneren

Wat doet stichting ZOA?

Stichting ZOA is wereldwijd actief in meer dan 10 landen met een team van zo’n duizend medewerkers. Het doel is om in crisisgebieden te helpen waar mensen lijden onder oorlogen of natuurgeweld om het bestaan weer stap voor stap op te bouwen. Op die manier willen we hen in staat stellen in vrede een waardig leven te leiden. En dat kunnen we zeker niet alleen.

Waar mogelijk werken wij samen met lokale partners waarbij wij worden ondersteund door duizenden vrijwilligers. Het is geweldig om te zien wat je samen met honderden kerken, ondernemers, scholen en donateurs kan bereiken. Samen zijn we er, voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of een ramp.

De hulp van ZOA in Oekraïne

De eerste noodhulp van ZOA in Oekraïne bestond met name uit distributies. Inmiddels is de stichting overgeschakeld op cash transfers voor de meest kwetsbare ontheemden. Daarnaast is ZOA ook begonnen met het wederopbouw van beschadigde huizen om het gebied weer enigszins leefbaar te maken. De onderstaande video laat een tragisch (maar realistisch) beeld zien van de situatie in het land.

Maak een online donatie en steun

De steun voor het volk is hard nodig. Door een kleine online donatie zorg jij ervoor dat de activiteiten van ZOA Nederland kunnen blijven bestaan in Oekraïne. Maak daarom dus vandaag nog een donatie via onze webstie en steun de stichting. Het geld staat direct op rekening van de stichting zelf!

Online doneren