Free a Girl

Over de hele wereld zijn er 2 miljoen kinderen, voornamelijk meisjes, die vast zitten in een situatie. Een situatie van seksuele uitbuiting. Opgesloten en uitgebuit in bordelen, massagesalons of garageboxen. Free A Girl laat dit niet toe. Ze strijden keihard om kinderen te bevrijden, nazorg te leveren en de daders te vervolgen.

De kernwaarden van Free A Girl

Effectief: Free A Girl heeft bewezen enorm effectief te handelen met de middelen die ze hebben. Al meer dan 6000 meisjes zijn bevrijd en hebben zicht op een beter leven.

Actiegericht: Er op uit, in actie. Daar waar het gebeurd. Waar het moet pakt Free A Girl autoriteiten aan om verandering in het systeem te eisen.

Resultaatgericht: Middels doelen heeft Free A Girl een streven om naar toe te werken. Hier gaan ze voor samen met hun partners.

Transparant: Cijfers, feiten en werkzaamheden. Alles deelt Free A Girl in een jaarsverslag zodat jij in kan zien wat er met het geld gebeurd.

Onderscheidendheid: Een kleine organisatie met grootse ambities. Free A Girl schakelt snel en is brutaal waar het moet.

Wat doet Free A Girl?

De werkwijze en stappen op een rijtje.

Bevrijding van meisjes

Free A Girl doet er alles voor om wereldwijd meisjes uit gevaarlijke en/of mensonterende situaties te bevrijden waar zij seksueel worden uitgebuit. De mensen van Free A Girl zetten zich in om bewijsmateriaal te verzamelen om de meisjes vrij te krijgen. Dat kan door middel van cyber security professionals doe online onderzoek doen, maar ook door undercover te gaan. Soms met gevaar voor eigen leven. 

Vervolging daders

Wat koste wat kost voorkomen moet worden is dat de daders later weer kunnen toeslaan. Daarom maakt Free A Girl zich hard voor het straffen van de daders. Ze stimuleren aangifte door de meisjes, zorgen voor juridische ondersteuning en maakt politie bewust van wat er zich afspeelt. 

Zorg

Slachtoffers van seksueel misbruik hebben recht op goede nazorg. Daarom krijgen de slachtoffers acute nazorg en mentale hulp om te voorkomen dat ze opnieuw slachtoffer worden van wat hen is aangedaan.

Free A GirlFree A Girl 2

De meisjes hebben jouw hulp hard nodig. Help to Free A Girl.

Meisjes in nood hebben jouw steun nodig. Doneer daarom eenmalig of maandelijks aan Free A Girl. Dat kan ervoor zorgen dat je meisjes weer een toekomst geeft. 

Snel, veilig en eventueel anoniem doneren? Het kan via onze website.

Steun een goed doel voor vrouwen

Bij donerenaangoededoelen.nl hebben we een hoop goede doelen voor vrouwen aangesloten. Via ons platform doneer je snel, direct en veilig.

Free a Girl