Hand in hand voor Syrie

Een oorlog die al jaren aan de gang is (sinds 2011). Een catastrophale aardbeving in Syrië 2023. De mensen in Syrië hebben het zwaar en zijn afhankelijk van hulp. Red hun leven, help met wederopbouw. Verzorg een betere humanitaire situatie door te doneren aan Stichting Hand in Hand voor Syrië. Hand in Hand voor Syrië zet zich in om de mensen daar te helpen. Een bijdrage doen door geld te doneren aan Syrië en Hand in Hand voor Syrië is een nieuwe stap naar een nieuw syrië. Help en doe een donatie aan Syrië.

Via donerenaangoededoelen.nl kunnen goede doelen meer bereik krijgen. Het volledige bedrag gaat naar de aangemelde stichting.

Zware aardbeving Turkije en Syrië

Recent zijn Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen. Met het epicentrum net over de grens in Turkije is Syrië nog een ramp rijker. Naast de woedende burgeroorlog en een vluchtelingencrisis heeft het land nu te maken met leed van een aardbeving van 7.8 op de schaal van momentmagnitude. 

Aleppo, een grote stad in Syrië, ligt net over de grens en bevindt zich in het getroffen gebied van de aardbeving.  Deze stad is al jarenlang een rampgebied door het tekort aan voedsel, water, brandstof en medicijnen. Dit is een gevolg van de oorlog. Daarbij komt nu ook nog eens een aardbeving. Doden, gewonden en een hoop puin. Puin waar eerst woningen waren. De mensen in en rondom Aleppo hebben bijna niks meer en zijn afhankelijk van steun uit allerlei uithoeken van de wereld. 

Wij als Nederlanders kunnen hier ook aan bijdragen. Laten we ons inzetten voor de mensen in Syrië die zich bevinden in het rampgebied en daaromheen. Steun daarom Hand in Hand voor Syrië. Een kleine bijdrage en Hand in Hand voor Syrië kan al een gezin voorzien van drinkwater en voedsel. Of kan een gewonde voorzien van medicijnen en dokters. 

Druk op de doneer knop en doneer aan Hand in Hand voor Syrië.

Aleppo حلب - Syrië aardbeving

Aleppo zichtbaar op de kaart; In het rood het gebied van de aarbeving.

Humanitaire hulp voor Syrië en wederopbouw!

Stichting Hand in Hand voor Syrië levert humanitaire hulp ter plekke aan de noodlijdende en door oorlog geteisterde Syrische bevolking, ongeacht religieuze of politieke voorkeur. De meeste aandacht gaat uit naar de allerzwaksten zoals baby's, kinderen, ouderen en gehandicapten.

De stichting stuurt zeecontainers met hulpgoederen zoals houdbaar voedsel en medische hulpmiddelen. Daarbij schoolmeubilair, schriften, pennen, kleding en speelgoed. Onze eigen vrijwilligers ter plekke zorgen dat alles op de juiste plaats aankomt.

De oorlog heeft alle elektriciteitscentra verwoest, wat betekend dat contact met de buitenwereld moeilijk is. Niet alleen dat, ook ziekenhuizen, scholen en veel medicijn bedrijven zijn verwoest.

Verder ondersteunt de stichting projecten, waaronder SOS kinderdorpen, dagopvang voor ouderen, naaiatelier en scholen en maakt zij wederopbouw mogelijk door het bevorderen van initiatieven voor landbouw of de herbouw van verwoeste lesgebouwen. De hoop is dat de Syrische bevolking zo het heft weer in eigen handen durft te nemen. Met projecten en wederopbouw zijn echter veel kosten gemoeid.

De stichting kan uw financiële ondersteuning daarom goed gebruiken.

Hand in hand voor Syrie