Kinderen van de voedselbank

In Nederland heerst er een vertekend beeld van armoede in eigen land. Vaak wordt er gedacht dat mensen die naar de voedselbank gaan een uitkering hebben of torenhoge schulden hebben. Dit is echter niet het geval. Veel kinderen groeien op in armoede en moeten gedwongen naar de voedselbank voor eten. Stichting Kinderen van de Voedselbank is er voor deze kinderen.

Uit wat voor gezinnen komen deze kinderen?

Zoals eerder gezegd wordt er vaak gedacht dat gezinnen die bij de voedselbank eten ophalen zichzelf in die situatie hebben gewerkt. Dit is echter niet altijd zo. Denk aan een gezin waarbij vader of moeder een onderneming had en deze failliet is gegaan en niet van hun schulden afkomen. Denk aan een alleenstaande vader of moeder die achter is gebleven en geen alimentatie ontvangt van de ex-partner. Of een onverwachte hoge kostenpost, die een gezin die altijd al net kon rondkomen in problemen brengt. 

Schokkende statistiek:

  • 435 000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens.
  • 1 op de 9 kinderen leeft onder armoedegrens.

Iedereen verdiend hulp!

Nederland, een land waarin we zeggen dat we het niet slecht hoeven te hebben, onderschatten we hoeveel mensen het wél slecht hebben. Alledaagse dingen voor jou en mij zijn voor deze mensen niet normaal. Denk aan een bord warm eten 's avonds of taart op je verjaardag. Daarom komt Kinderen van de Voedselbank in actie voor kinderen uit gezinnen die niet goed rond kunnen komen!

Wat doet Kinderen van de Voedselbank?

Kinderen van de Voedselbank voorziet kinderen die uit gezinnen komen met een te laag inkomen van allerlei spullen.

Kinderen van de Voedselbank geeft kinderen bijvoorbeeld kledingpakketen voorzien van nieuwe kleding, niet van afdankertjes van anderen. Reden hiervoor is dat kinderen die op hergebruikte kleding leven vaak het mikpunt zijn van pesterijen en dat ze sociaal uitgesloten worden. Nieuwe kleding zorgt ervoor dat kinderen trots kunnen zijn op wat ze dragen en zich goed voelen.

Iets wat Kinderen van de Voedselbank erg belangrijk vindt voor kinderen: Hun verjaardag. Daarom is er voor kinderen op de basisschool de verjaardagsbox. Zo kunnen kinderen tijdens hun verjaardag trakteren en hun verjaardag vieren met 10 vriendjes en vriendinnetjes. Daarbij komt een presentje, een cadeautje, voor de jarige zelf!

Verjaardagspakket kinderen van de voedselbank

Verjaardagspakket door Kinderen van de Voedselbank

Kinderen van de Voedselbank doet nog veel meer. Leuk om te benoemen is dat de stichting ook steeds meer toegangskaartjes ontvangt voor pretparken en/of dierentuin. Zo kunnen volledige gezinnen die dit normaal niet kunnen er eens lekker op uit. Een dagje weg met het gezin vertellen de kinderen graag over op school.

Bij donerenaangoededoelen.nl kun je doneren aan veel goede doelen voor kinderen. Via ons platform is een donatie snel gedaan en compleet veilig.

 

 

Kinderen van de voedselbank
  • ANBI
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld