Bezoek de demonstratietuinen van de Bijenstichting

Bezoek de demonstratietuinen van de Bijenstichting

De Bijenstichting, een organisatie die zich inzet voor het behoud van bijen en hun leefomgeving, heeft in Vorden een bijzonder initiatief genomen. Met hun demonstratietuinen en educatiecentrum dragen ze bij aan het vergroten van het bewustzijn over het belang van bijen en het stimuleren van biodiversiteit. Deze prachtige tuinen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook een veilige haven voor honingbijen en andere bestuivende insecten.

Het Bijen Educatiecentrum

Het Bijen Educatiecentrum is het kloppende hart van de demonstratietuinen van de Bijenstichting. Hier kunnen bezoekers, jong en oud, terecht om meer te leren over bijen, hun levenswijze en de uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Het educatiecentrum organiseert regelmatig educatieve programma's, workshops en lezingen om de kennis en bewustwording omtrent bijen te vergroten.

Daarnaast fungeert het educatiecentrum als een informatiepunt waar bezoekers terecht kunnen met vragen over bijen en hoe zij zelf een positieve bijdrage kunnen leveren aan het behoud van deze belangrijke bestuivers.

De Demonstratievelden

De demonstratietuinen van de Bijenstichting omvatten diverse demonstratievelden die elk een specifiek aspect van bijen en hun leefomgeving belichten. Deze velden zijn zorgvuldig ontworpen om een verscheidenheid aan nectarrijke planten en bloemen te bevatten die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere bestuivende insecten.

Elk demonstratieveld dient als inspiratiebron voor bezoekers, tuinliefhebbers en imkers die ideeën willen opdoen voor het creëren van bijvriendelijke tuinen. Door de variatie in de demonstratietuinen kunnen bezoekers kennismaken met verschillende soorten beplanting, nestelgelegenheden en andere voorzieningen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor bijen.

De Honingbijenstal en Bijenhotel

Een bezoek aan de demonstratietuinen is niet compleet zonder een kijkje te nemen bij de honingbijenstal. Hier kunnen bezoekers de fascinerende wereld van de honingbijen van dichtbij ervaren. Onder begeleiding van ervaren imkers kunnen ze meer leren over het gedrag van deze bijzondere insecten en het belang van hun rol in de bestuiving van gewassen.

Naast de honingbijenstal vinden bezoekers ook een bijenhotel in de demonstratietuinen. Dit hotel biedt nestgelegenheid aan solitaire bijen, die een andere belangrijke rol spelen in het bestuivingsproces. Het bijenhotel is ontworpen om aan de specifieke behoeften van solitaire bijen te voldoen en laat zien hoe men deze nuttige insecten een veilige haven kan bieden in de eigen tuin.

Open Tuinendagen

Regelmatig organiseert de Bijenstichting open tuinendagen, waarbij bezoekers welkom zijn om de prachtige demonstratietuinen te bewonderen en meer te leren over bijen. Tijdens deze dagen worden er ook rondleidingen en workshops georganiseerd, zodat bezoekers hands-on ervaring kunnen opdoen en inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen tuin.

De open tuinendagen bieden tevens een gelegenheid om in gesprek te gaan met de imkers en andere deskundigen van de Bijenstichting. Zij delen graag hun kennis en ervaring om het belang van bijen en biodiversiteit over te brengen.

Bijenstichting open tuinendagen

Doneren aan de Bijenstichting

De Bijenstichting is afhankelijk van donaties om hun waardevolle werk voort te kunnen zetten. Indien u wilt bijdragen aan het behoud van bijen en het bevorderen van biodiversiteit, kunt u veilig, snel en anoniem doneren via de website DonerenAanGoedeDoelen.nl.

Door te doneren ondersteunt u de activiteiten van de Bijenstichting, waaronder het onderhoud en de verdere ontwikkeling van de demonstratietuinen en het Bijen Educatiecentrum. Uw donatie draagt direct bij aan het behoud van bijen en het vergroten van het bewustzijn over hun belangrijke rol in ons ecosysteem.

Kom ook in actie en doneer vandaag nog via de website DonerenAanGoedeDoelen.nl. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het behoud van bijen en een gezonde leefomgeving voor mens en natuur.

Doneren aan de Bijenstichting


Bijenstichting
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld