Rotterdams Milieucentrum

Rotterdams Milieucentrum

 

De wijken in met energiebesparingsadvies en energieboxen

De energiekosten vliegen de pan uit! Veel bewoners met een kleine portemonnee komen hierdoor flink in financiële nood. Daarom is het nu belangrijk bewoners te informeren over hoe ze kunnen besparen door gedrag (minder lang douchen, de thermostaat een paar graden lager) en doormiddel  van materialen zoals radiatorfolie, led lampen en isolatiematerialen. Het Rotterdams Milieucentrum doet dat en weet met haar milieucoaches de bewoners goed te bereiken.

 

Energieboxen

Van maart tot en met juli 2022 was het milieucentrum te vinden op vijftien Rotterdamse wijkpleinen. Daar deelden ze vijftienduizend energieboxen uit met besparingsmaterialen waarbij de milieucoaches besparingsadviezen gaven. Ook konden bewoners afspraken maken met energiemonteurs aan huis. Die helpen bij het aanbrengen van de materialen.

 

Uitgigifte Energieboxen

 

Milieucoaches

Al ruim 10 jaar leidt het milieucentrum milieucoaches op. Bewoners uit de wijken die na een cursus medebewoners kunnen adviseren over energiebesparing en duurzaamheid in huis. Al meer dan achthonderd bewoners werden opgeleid tot milieucoach die zelf kleine wijkbijeenkomsten organiseren om te praten over energie besparen en duurzaamheid. De boodschap komt zoveel beter over als bewoners zelf het verhaal vertellen. Deze milieucoaches werden en worden volop ingezet bij het uitdelen van de energieboxen en het geven van besparingsadviezen.

 

15.000 boxen

Vijftienduizend energieboxen zijn niet voldoende voor een grote stad als Rotterdam.  Daarom wil het milieucentrum middels fondsen, schenkingen, sponsoring en nalatenschappen meer budget genereren om meer besparingsmaterialen te kunnen aanschaffen met het doel deze weer uit te zetten in de wijken maar altijd samen met besparingsadviezen van onze milieucoaches.

 

Opzuinig keuken

 

Rotterdams Milieucentrum

De stichting Rotterdams Milieucentrum is een lokale milieustichting en werkt sinds 2003 aan een milieuvriendelijke en leefbare stad. Dit doen we met een klein team en veel vrijwilligers samen met ruim tachtig achterbanorganisaties. Het milieucentrum organiseert activiteiten rond groen en stadsnatuur, voedsel, mobiliteit en energiebesparing.  In 2012 startte het milieucentrum met de DakAkker een van de grootste landbouwdaken van Europa een testsite voor stadslandbouw op dak en slimme waterberging.

 

Bijdragen worden direct ingezet ten behoeve van besparingsmaterialen, uitdeelevenementen met besparingsadviezen in de wijk, cursussen milieucoach en voorlichtingsbijeenkomsten.

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Rotterdams Milieucentrum
  • ANBI
  • CBF