Stichting Emma Kinderziekenhuis

Het Emma Kinderziekenhuis. Een bekend fenomeen in Nederland dat zich inzet voor zieke kinderen. Het staat voor een toekomst voor zieke kinderen. Ze hebben het recht om het maximale uit hun leven te halen zonder beperking door ziekte. Middels Stichting Emma Kinderziekenhuis is dit alles mogelijk.

Wat doet Stichting Emma Kinderziekenhuis?

Het Emma Kinderhuis zorgt voor kinderen die last hebben van ziekte of een dergelijk ongemak. De Stichting Emma Kinderziekenhuis zorgt ervoor dat er geld wordt opgehaald om deze kinderen te helpen en zo een toekomst te geven. Het geld wat Stichting Emma Kinderziekenhuis ophaalt zetten zij in voor onderzoeken, hulp van kinderen en hun ouders en voorkoming van ziekte. 

Overheid en het Emma Kinderziekenhuis hebben steun nodig. Beide instanties hebben namelijk een beperkt budget om (chronisch) zieke kinderen te helpen. 

Ziek kind Emma Kinderziekenhuis

Een geschiedenis van kinderen helpen

Het Emma Kinderziekenhuis bestaat al een hele tijd. Terug in de tijd, in 1865 werd het EKZ opgericht door vereniging 'Het Kinderziekenhuis' onder leiding van stadsarts dr. Samuel de Ranitz. Het is de start van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Waar de capaciteit eerst een twaalftal bedden kende, is dat in de loop van tijd steeds toegenomen. Vele giften maakten dat mogelijk. Lange tijd heeft het ziekenhuis dan ook aan de Sarphatistraat in Amsterdam gelegen waar al snel een capaciteit van zo'n 60 bedden werd gehaald. Uitbreiding na uitbreiding bracht ook vele extra facaliteiten. Een polikliniek, operatiekamers en een zeugelingenafdeling. In deze periode kreeg het ook de naam Emma, relaterend aan Koningin Emma. Na 117 jaar aan de Sarphatistraat verplaatste het ziekenhuis zich naar het AMC (Amsterdams Medisch Centrum), waar het Emma Kinderziekenhuis nu onderdeel van is.

Stichting Emma Kinderziekenhuis eerderEmma Kinderziekenhuis 1898

Emma Kinderziekenhuis 1874, Sarphatistraat 102 Amsterdam & Emma kinderziekenhuis in 1898

Het Emma Kinderziekenhuis helpt elk jaar 44.000 kinderen

44.000 kinderen worden geholpen door het bestaan van het Emma Kinderziekenhuis in een omgeving die gespecialiseerd en gemaakt is voor kinderen en hun ouders. Het is een prachtig gegegeven dat Nederland beschikt over zo'n geavanceerde instelling die kinderen een toekomst geeft. 

Zoals eerder gesuggereerd worden niet alleen de zieke kinderen geholpen. Ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's worden ondersteund in het zo goed mogelijk omgaan met (chronisch) zieke kinderen. Het helpt de kinderen een omgeving te geven waar ze zich vertrouwd voelen, maar geeft ook de naasten van de kinderen een goed gevoel en extra betekenis. 

Opening Emma Kinderziekenhuis Andre Kuipers

André Kuipers bij de opening van het Emma Kinderziekenhuis 

Help jij Stichting Emma Kinderziekenhuis?

Ondanks de enorme steun van het verleden zijn er nog vele kinderen die ook hulp verdienen. Stichting Emma Kinderziekenhuis streeft er naar om ieder kind die het nodig heeft te kunnen helpen en toekomstperspectief te geven. Uw donatie kan daaraan bijdragen. Help de kinderen in Nederland met ziekte. Doneer aan Stichting Emma Kinderziekenhuis via donerenaangoededoelen.nl.

Doneer aan Stichting Emma Kinderziekenhuis

Donerenaangoededoelen.nl betekent veilig doneren

Donaties via donerenaangoededoelen.nl komen zeker weten op de juiste plek terecht. Zo ook bij het Emma Kinderziekenhuis. Doneer veilig, snel en gemakkelijk via onze website.

 

Stichting Emma Kinderziekenhuis
  • ANBI
  • CBF