Stichting Munkacs

De steun van Stichting Munkacs beperkt zicht tot een kleinere bevolkingsgroep in Mukachevo, Oekraïne. Het gaat om de Romakampen, van de Romabevolking. De Roma's, ook wel bekend als zigeuners, zijn het slachtoffer van grootschalig discriminatie en uitsluiting. Waarvoor? Eigenlijk is daar geen goede reden voor.

Daarom moeten we Romagemeenschappen helpen!

Door uitsluiting van de maatschappij hebben de Roma's vaak weinig kans op een (goede) baan. Wanneer je van zigeuner afkomst bent, wordt je al gauw de deur gewezen bij een sollicitatiegesprek. Uberhaupt in die positie komen is al een wonder doordat de Roma's vaak slecht geschoold zijn. Dit komt door een gebrek aan inkomen en uitsluiting. Kinderen moeten helpen de kost te verdienen of worden gepest op scholen. 

Bij Stichting Munkacs vinden ze dat dat moet stoppen en steunen ze de gemeenschap. Materiële en immateriële hulp wordt aangeboden door de stichting. Dat alles om deze gemeenschap uit hun (sociale) isolement te halen en deze 9000 bewoners een toekomst te geven zonder uitsluiting en met een betere levensvoorziening.

Roma kamp in Oekraïne

Het verhaal van Robi en Stichting Munkacs

Een mooi voorbeeld van hoe Stichting Munkacs iemand heeft kunnen helpen uit de gemeenschap is het verhaal van Robi. Robi van 15 jaar woont op het kamp en heeft een beperkt zicht. Zijn ogen zijn niet wat het moet zijn en dat vergt een operatie. Vanuit zijn ouders en de gemeenschap is daar geen geld voor. Door Stichting Munkacs heeft hij zijn eerste hoornvliesoperatie in Nederland al mogen afronden! Zijn zicht is iets verbeterd, maar nog niet wat het moet zijn. Daarom moet hij voor meer operaties naar Groningen in Nederland. Er moet dus worden gereist, ergens verblijft worden en de operaties zelf kosten ook een hoop geld. Daarbij zal Robi zijn levenlang oogdruppels moeten blijven gebruiken. De geschatte kosten per jaar zijn schrikbarend: €1000,- is iets wat zijn ouders niet over beschikken. 

Robi uit Romakamp in Oekraine

Daarom vraagt Stichting Munkacs uw hulp om Robi te voorzien van financiële steun voor operatie en onderhoud van zijn ogen. 

Donerenaangoededoelen.nl, daar doneer je veilig en snel

Op ons platform donerenaangoededoelen.nl kun je veilig en snel doneren om Stichting Munkacs te ondersteunen. Doneer daarom, al is het maar een kleine bijdrage, om mensen als Robi te helpen.

Stichting Munkacs