Terre des Hommes Nederland

Terre des Hommes Nederland

Terre des Hommes, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van kinderen tegen uitbuiting. We willen u graag informeren over de werkwijze van Terre des Hommes, de verschillende vormen van kinderuitbuiting, het belang van kinderrechten en hoe Terre des Hommes oplossingen biedt. Samen kunnen we het verschil maken voor kwetsbare kinderen over de hele wereld.

Kinderuitbuiting tegen gaan en daar een bijdrage aan doen? Via donerenaangoededoelen.nl doneer je veilig, snel en anoniem aan Terre Des Hommes. Klik op de groene knop en doneer!

Terre des Hommes: Onze werkwijze

Terre des Hommes is een internationale organisatie die zich sinds 1960 inzet voor de rechten van kinderen. Onze missie is om kinderen te beschermen tegen uitbuiting, hen te helpen een veilige omgeving te vinden en hun toekomstperspectieven te verbeteren. We werken samen met lokale gemeenschappen, overheden en andere partners om duurzame oplossingen te vinden en ervoor te zorgen dat kinderen veilig en gelukkig kunnen opgroeien.

Terre Des Hommes winkels

Op allerlei plekken in Nederland bezit onze stichting over winkels. Hier zamelen we tweedehands spullen in om die vervolgens (te restaureren en) te verkopen. Een operatie die volledig door vrijwilligers gedaan wordt. Met het opgehaalde geld helpen we kinderen die te maken hebben met uitbuiting en/of misbruik. 

We hebben onder andere winkels in: Pijnacker, Velp, Barneveld, Eindhoven, Venlo, Breda, Den Bosch, Hengelo, Oosterhout, Arnhem, Helmond, Hilversum, Maastricht, Utrecht, Wageningen, Amersfoort, Delf, Den Haag, Deventer, Middelburg, Zoetermeer, Tilburg, Apeldoorn, Leeuwarden, Zwolle, Assen, Enschede, Heerenveen en meer plaatsen.

Kinderuitbuiting: Een wereldwijd probleem

Kinderuitbuiting is een schrijnend probleem dat wereldwijd voorkomt. Helaas zijn miljoenen kinderen het slachtoffer van verschillende vormen van uitbuiting, waaronder kinderarbeid, seksuele uitbuiting, gedwongen huwelijken en kindsoldaten. Deze kinderen worden beroofd van hun jeugd, onderwijs en basisrechten. Het is onze plicht om dit onrecht te bestrijden en deze kinderen een betere toekomst te bieden.

Kinderrechten: Fundamentele bescherming

Kinderrechten vormen de basis van het werk van Terre des Hommes. Elk kind heeft het recht om veilig op te groeien, onderwijs te volgen en te worden beschermd tegen uitbuiting en mishandeling. Door middel van bewustwording, belangenbehartiging en programma's voor kinderbescherming strijdt Terre des Hommes voor de naleving van deze rechten. We werken samen met lokale gemeenschappen en overheden om ervoor te zorgen dat kinderen worden beschermd en hun rechten worden gerespecteerd.

Terre des Hommes: Oplossingen die werken

Terre des Hommes pakt kinderuitbuiting aan door middel van verschillende strategieën. We richten ons op preventie, opsporing en rehabilitatie van slachtoffers, en het aanpakken van de oorzaken van uitbuiting. Onze projecten omvatten onder andere:

1. Onderwijs en beroepsopleiding

Door middel van onderwijsprogramma's helpen we kinderen om hun volledige potentieel te bereiken en nieuwe kansen te creëren. We bieden toegang tot kwalitatief onderwijs en beroepsopleidingen, zodat kinderen vaardigheden kunnen ontwikkelen en een betere toekomst kunnen opbouwen.

2. Opvang en rehabilitatie

Terre des Hommes biedt veilige opvang en rehabilitatie voor slachtoffers van kinderuitbuiting. We zorgen voor medische zorg, psychosociale ondersteuning en begeleiding om deze kinderen te helpen herstellen en weer een normaal leven op te bouwen.

3. Bewustwording en voorlichting

Om kinderuitbuiting te bestrijden, is bewustwording essentieel. Terre des Hommes voert campagnes en voorlichtingsprogramma's om mensen bewust te maken van de problemen rondom kinderuitbuiting en de gevolgen ervan. We streven naar een samenleving waarin kinderrechten worden gerespecteerd en kinderuitbuiting niet langer wordt getolereerd.

Doneren via DonerenAanGoedeDoelen.nl aan Terre Des Hommes: Uw bijdrage telt

Bij DonerenAanGoedeDoelen.nl geloven we dat elke donatie een verschil kan maken. Door te doneren aan Terre des Hommes draagt u bij aan de strijd tegen kinderuitbuiting en helpt u kwetsbare kinderen een betere toekomst op te bouwen. Ons platform biedt een veilige en eenvoudige manier om uw donatie te doen. Met uw steun kunnen we samen een positieve verandering teweegbrengen.

Draag bij aan Terre des Hommes en maak het verschil voor kinderen die het hard nodig hebben. Samen kunnen we een einde maken aan kinderuitbuiting en ervoor zorgen dat elk kind de kans krijgt om veilig en gelukkig op te groeien.

Doe vandaag nog een donatie via DonerenAanGoedeDoelen.nl en help ons deze belangrijke missie te realiseren!

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 10,00
6 juni 2023
Anoniem
€ 50,00
24 maart 2023
Anoniem
€ 7,50
15 oktober 2022
Terre des Hommes Nederland
  • ANBI
  • CBF