Terre des Hommes Nederland

Terre des Hommes Nederland

 

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes is in 1965 opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers. Terre des Hommes stopt uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Ze voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

 

terre des hommes kinderuitbuiting

 

Lokale partners

Wereldwijd steunt Terre des Hommes programma's die worden bedacht, opgezet en uitgevoerd door lokale projectpartners. De programma's sluiten dus nauw aan bij de problemen van de lokale bevolking.

 

Kinderrechten

Het VN Kinderrechtenverdrag vormt de basis voor het werk van de kinderhulporganisatie. Terre des Hommes biedt hulp zonder onderscheid te maken naar ras, geloof, geslacht of politieke gezindheid.

 

terre des hommes

 

Kinderuitbuiting

Kinderuitbuiting gaat om ernstige schendingen van de rechten van het kind, met soms vergaande gevolgen voor het kind en zijn/haar omgeving. Hieronder verstaat Terre des Hommes:

de ergste vormen van kinderarbeid (volgens verdrag 182 van de International Labour Organisation)
kinderhandel en kindermigratie
seksuele kinderuitbuiting (zoals gebruik van kinderen in prostitutie)
kindermisbruik
 

Structurele oplossing

Omdat de organisatie kinderuitbuiting structureel wil oplossen, helpt Terre des Hommes niet alleen slachtoffers maar pakt zij het probleem bij de wortels aan. Deze aanpak bestaat uit preventie, bescherming, rechtshulp voor slachtoffers, publieke en politieke lobby, werken met partners en betrokkenheid van gemeenschappen stimuleren.

 

teree des hommes kinderrechten

 

Wij strijden tegen kindermisbruik, seksuele uitbuiting, kinderhandel, kinderarbeid en bieden noodhulp.


Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. 

 

Ieder kind verdient een veilige plek om op te groeien


Terre des Hommes zet zich in voor een wereld zonder kinderuitbuiting. Strijd mee tegen kinderuitbuiting met een bijzonder gift. Help mee als stichting, bedrijf of particulier. Verbind je naam aan een van onze projecten. Maak je gift meer waard: geef met belastingvoordeel of laat je idealen voortleven met een nalatenschap als ‘toegift’. Samen maken we meer impact.

 

Onze relatiebeheerder Angélique van Oversteeg gaat graag met je in gesprek over je wensen en de mogelijkheden. Contact kunt u opnemen via telefoonnummer: 06 53806050 of a.vanoversteeg@tdh.nl

Klik hier voor meer informatie.

Wilt u ons steunen met een eenmalige gift? Gebruik dan de knop: Maak een Donatie

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Terre des Hommes Nederland
  • ANBI
  • CBF
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld