Amalia Kinderfonds

Amalia Kinderfonds

Het Amalia Kinderziekenhuis is een ziekenhuis dat speciaal is gericht op kinderen en hun ouders. Een ziekenhuisopname van een kind is een moeilijke tijd voor zowel het kind als de ouders. Daarom is het belangrijk dat er vertrouwde en kwalitatieve zorg beschikbaar is voor zieke kinderen en hun families. Het Amalia Kinderfonds ondersteunt deze zorg door geld in te zamelen voor onderzoek, ontwikkeling van nieuwe technologieën en een kindvriendelijke omgeving in het ziekenhuis.

Waarom Amalia Kinderfonds?

Het Amalia Kinderfonds is opgericht om de zorg voor zieke kinderen te verbeteren. Het fonds ondersteunt onderzoekers, specialisten en verpleegkundigen in het Amalia Kinderziekenhuis bij hun werkzaamheden. Het fonds zamelt geld in om onderzoek te financieren dat altijd doorgaat om de zorg voor kinderen te verbeteren. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in de drie expertisegebieden van het Amalia Kinderziekenhuis: Geboorte: moeder & kind, Traumazorg en Erfelijke en aangeboren aandoeningen. Door het onderzoek in deze gebieden te ondersteunen, kan er meer kennis en expertise worden ontwikkeld om kinderen de beste zorg te bieden.

Hulp voor kind en ouders in het ziekenhuis

Een ziekenhuisopname van een kind is een ingrijpende gebeurtenis voor het kind en de ouders. Het Amalia Kinderfonds ondersteunt niet alleen onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën, maar helpt ook om het Amalia kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken. Het ziekenhuis moet een plek zijn waar kinderen ondanks hun ziekte gewoon kind kunnen zijn en de beste zorg kunnen ontvangen. Het fonds zorgt voor een kindvriendelijke omgeving zodat kinderen minder angst, pijn en stress ervaren tijdens hun opname en behandeling. Dit draagt bij aan het genezingsproces.

Het Amalia Kinderfonds zorgt ook voor hulp aan ouders tijdens de ziekenhuisopname van hun kind. Het fonds ondersteunt ouders door het bieden van informatie, begeleiding en hulp bij de organisatie van praktische zaken. Het is belangrijk dat ouders in deze moeilijke periode goed worden begeleid en ondersteund.

Onderzoek naar ziektes die voorkomen bij kinderen

Het Amalia kinderfonds financiert onderzoek naar verschillende ziektes die bij kinderen voorkomen. Door middel van wetenschappelijk onderzoek worden nieuwe behandelmethodes ontwikkeld en bestaande behandelmethodes verbeterd. Zo kunnen kinderen in het Amalia Kinderziekenhuis de best mogelijke zorg ontvangen. Het fonds investeert in onderzoek op het gebied van Geboorte: moeder & kind, Traumazorg en Erfelijke en aangeboren aandoeningen.

Het is belangrijk dat er voldoende geld beschikbaar is voor dit onderzoek, zodat de specialisten en onderzoekers in het Amalia Kinderziekenhuis hun werk goed kunnen blijven doen. Donaties en giften zijn dan ook van harte welkom. Op deze manier kunnen we samen bijdragen aan een betere toekomst voor zieke kinderen en hun ouders.

Amalia stichting: Amalia Kinderfonds voor zieke kinderen

Het Amalia Kinderfonds zet zich in voor zieke kinderen en hun ouders. Het fonds ondersteunt het Amalia Kinderziekenhuis door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en het kindvriendelijker maken van het ziekenhuis. Ook biedt het fonds hulp aan ouders en kinderen tijdens en na de opname.

Als Vriend van het Amalia kinderziekenhuis kunt u ons structureel steunen door ons maandelijks of jaarlijks met een vast bedrag te steunen. U blijft op de hoogte van de projecten die u met uw bijdrage steunt en wordt automatisch vriend voor het leven van onze patiënten die door uw bijdrage een aangenamer verblijf bij ons hebben.

Doneren Amalia Kinderfonds / Amalia stichting

U kunt het Amalia Kinderfonds op verschillende manieren steunen. Zo kunt u een eenmalige donatie doen via de knop 'Doneer' op onze website. Maar u kunt ook structureel steunen door Vriend van het Amalia kinderziekenhuis te worden. Voor meer informatie hierover kunt u een e-mail sturen naar amaliakinderfonds@radboudumc.nl.

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 10,00
10 mei 2024
Anoniem
€ 10,00
15 januari 2024
Anoniem
€ 20,00
1 januari 2024
Lia Van Laarhoven
€ 25,00
22 december 2023
Anoniem
€ 15,00
22 december 2023
Amalia Kinderfonds
  • ANBI