ChildsLife

ChildsLife

 

ChildsLife is een ervaren non-profit met een compacte structuur en een groot bereik. Gebaseerd op 25 jaar ervaring runt ChildsLife met kleine teams van gedreven professionals een divers programma in ontwikkelingssamenwerking in Kenia en Oost-Europa. Dankzij de praktische en innovatieve aanpak, nauwe samenwerking met lokale bevolkingsgroepen én echt te luisteren naar wat de behoeften zijn, is ons programma erg effectief.

Het ChildsLife programma bestaat uit 3 componenten, namelijk:

LEVEN

Het bieden van duurzame oplossingen voor voedsel- en waterschaarste, zoals watertanks, groentekassen en keukentuintjes. Ook ondersteunt ChildsLife gezinnen en gemeenschappen in noodsituaties, zoals tijdens de COVID-19 pandemie en momenteel de Oekraïne oorlog.

Kliniek van Massal

LEREN

De bouw van scholen en bieden van onderwijs voor kinderen en jongeren van 3 tot 25 jaar, van kleuter- en basisschool tot middelbare school en beroepsopleiding. Ook verzorgt ChildsLife een naschools onderwijsprogramma. ChildsLife vecht tegen genderongelijkheid en heeft diverse projecten specifiek voor vrouwen en meisjes, zoals studiebeurzen, ondersteuning van hiv+ moeders en preventie van meisjesbesnijdenis.

INKOMEN

ChildsLife ontwikkelt samen met begunstigden creatieve oplossingen die tot zelfredzaamheid leiden. Dit is een belangrijke doelstelling in onze programma’s, b.v. de bouw van een groentekas bij een basisschool is binnen het ChildsLife programma een bewezen effectieve methode.

Groentekas

Samenwerking met de lokale bevolking staat voorop. Onze teams in Kenia en Roemenië, bestaande uit lokale en zeer ervaren personeelsleden, besteden veel tijd aan het bouwen van een wederzijdse vertrouwensrelatie – een cruciale basis voor ieder succesvol project. Net als samenwerking met onze achterban en partnerschappen zijn ook van groot belang. Door krachten te bundelen ontstaan er nieuwe initiatieven die een grote impact hebben op het leven van kinderen en gemeenschappen.

De resultaten die we dankzij de ondersteuning van onze achterban behalen zijn indrukwekkend en daarom betrekken wij onze supporters graag bij de voortgang, uitvoering en impact van projecten. Dit is in lijn met ons transparante karakter. De compacte structuur van onze organisatie en de korte lijnen maken dit mogelijk. We werken met een aantal vermogens- en familiefondsen en merken dat er veelal een goede fit is met onze organisatie, projecten en aanpak.

ChildsLife

 

Bekijk hier onze jubileum nieuwsbrief en het jaarverslag 2021

Via de knop Doneer steunt u ons werk, alvast vriendelijk bedankt

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 50,00
16 februari 2024
Anoniem
€ 100,00
24 december 2023
Anoniem
€ 50,00
22 februari 2023
Hidayat Aziz
€ 10,00
12 januari 2023
Anoniem
€ 10,00
23 december 2022
ChildsLife
  • ANBI