De Hollandsche Molen

De Hollandsche Molen

 

Doneer nu aan De Hollandsche Molen

Molens zijn onlosmakelijk verbonden aan Nederland en dat dient ook zo te blijven. Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland. Om deze doelen te bereiken is De Hollandsche Molen actief voor iedereen die in molens is geïnteresseerd, voor moleneigenaren en andere molenprofessionals.

Voor het publiek

De Hollandsche Molen brengt de molen en het molenbehoud voortdurend onder de aandacht van de samenleving. Bijvoorbeeld met het organiseren van de jaarlijkse Nationale Molendag en de Molenprijs en het zelf uitgeven en bevorderen van publicaties. Ook heeft de vereniging een uitgebreide website, waarop onder meer het volledige molenbestand van Nederland en vele pagina’s voor kinderen zijn te vinden. Ook is de vereniging actief op diverse sociale media, zoals facebook, twitter en instagram.

De Hollandsche Molen

Oisterwijk Kerkhovense Molen foto Wim Giebels 

Voor de molenbezitters

De vereniging staat daarnaast molenbezitters bij met technische adviezen voor effectief onderhoud, en technisch en historisch verantwoorde restauraties. Ook waakt zij ook over een goede inrichting van de molenomgeving. Deze moet beschermd worden tegen oprukkende bebouwing en beplanting. De Hollandsche Molen neemt het molenaarsexamen af bij kandidaten die bij Het Gilde van Vrijwillige Molenaars de opleiding tot vrijwillige molenaar hebben gevolgd. Educatie en bescherming van het molenaarsambacht zijn ook belangrijke taken van De Hollandsche Molen. Ten slotte bemiddelt de vereniging bij overheid en particuliere organisaties voor het verkrijgen van subsidies en fondsbijdragen voor restauratie en onderhoud.

Stichting de Hollandsche Molen

Zuid-Holland Aarlanderveen

Molenfonds

Molens zijn kwetsbare, levende monumenten die extra zorg nodig hebben. Daarom heeft De Hollandsche Molen het Molenfonds opgericht. Het Molenfonds is hét platform voor financiële steun aan molens in nood en om deze een goede toekomst te geven. Het is dé plek waar molens een aanvraag kunnen doen om diverse projecten te financieren. Ook het publiek kan er terecht voor een donatie aan molenprojecten via het crowdfundingplatform dat op www.molenfonds.nl is te vinden.

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
De Hollandsche Molen
  • ANBI
  • CBF