Doneren Mozambique

Mozambique kenmerkt zich als één van de armste landen ter wereld. Veel van de problemen die het land kent vinden zijn oorsprong bij de burgeroorlog die in het land woedde in de jaren 90. De problemen? Trauma's, slechte of geen scholing en werkloosheid. Hierdoor is het inkomen dramatisch en kunnen de mensen in Mozambique slecht voor zichzelf zorgen. Een gevolg hiervan is de opkomst van criminaliteit om aan geld te komen. Doneren aan Mozambique kan helpen de situatie te verlichten en zelfs op de lange termijn groei te ontwikkelen voor Mozambique.

Online doneren

Stichting Doctors for Mozambique

Één van de goede doelen voor Mozambique is Doctors for Mozambique. Deze stichting ondersteund de gezondheidszorg in Mozambique. Dit doen ze door middel van het opleiden van artsen en verplegers met de gedachtegang dat het land in de toekomst zelfvoorzienend is op het gebied van gezondheidszorg en de aanvoer van personeel daarvoor. Het zal een sociaal-economische boost geven aan het land.

De werkwijze van Doctors for Mozambique

Niet iedereen kan zich zo maar inschrijven voor hulp van Doctors for Mozambique. De langetermijnvisie is voor Doctors for Mozambique dat het land zelfvoorzienend moet worden betreffende gezondheidszorg. Daarom gaat er een strenge selectie voorafgaande aan de opleiding op de universiteit in Mozambique. Doctors for Mozambique doneert het collegeld rechtstreeks aan de universiteit en helpt daarnaast leerlingen bij het financieren van levensonderhoud en lesmateriaal. 

En met succes!

Inmiddels kent Doctors for Mozambique betrokkenheid bij meer dan 20 afgestudeerde verplegers of artsen. 7 jaar op hoog niveau studeren geeft hen, maar ook het land, een goede toekomst!

Doneren aan Mozambique

Teresa Nunes, afgestudeerd arts.

Een koninklijke onderscheiding voor Gitta en Harrie van der Meeren

Oprichters van Doctors for Mozambique, drs. Gita van der Meeren en dr. Harrie van der Meeren, hebben onlangs een koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun inzet. Het begon met het geven van gastlessen in Afrika op eigen kosten, waarna ze samen hebben besloten om Stichting Doctors for Mozambique op te starten. Door middel van hun inzet en donaties van particulieren en bedrijven hebben ze dit tot een succes weten te maken.

3 afgestudeerde studenten door DFM