Het Brabants Landschap

Mensen zijn afhankelijk van natuur. En daarom moeten we de natuur koesteren. Iconische planten en dieren zullen we moeten behouden. Er moet ruimte komen voor nieuwe bio organismen. Daar zet Het Brabants Landschap zich voor in. 

Het Brabants Landschap is uw steun nodig om de biodiversiteit te verbreden en bestaande planten en dieren in stand te houden. Doneer daarom veilig via dit platform. Alvast bedankt.

Wat doet Het Brabants Landschap?

Het Brabants Landschap heeft een aantal kerntaken waar het zich aan vasthoudt om de natuur zo goed mogelijk tot dienst te zijn. 

Natuur 

Het beheer en het beschermen van een groot aantal natuurgebieden in Brabant wordt verzorgd door Het Brabants Landschap. Door in te zetten op de toekomst hoopt de organisatie een duurzaam buitenleven te realiseren. Dat gebeurd door de biodiversiteit en de groei daarvan te stimuleren, natuurgebieden met elkaar te verbinden en huidige natuurgebieden uit te breiden.

Erfgoed

Veel fraaie gebouwen uit het verleden in Brabant zijn in beheer van Het Brabants Landschap. Deze maken wij toegankelijk voor de bevolking. De geschiedenis van Brabant kan hierdoor worden herleefd. 

Landschapsbeheer

Door landschapsbeheer voeren we veranderingen door in samenwerking met de boer, groot grondeigenaren en vrijwilligers. Privaat grondbezit komt vloeit op deze manier door in gemeenschappelijk gebied wat betreft natuur. Samenwerken is key in het behoud van een fraai natuurlijk landschap.

Soortenbescherming

Bescherming van verschillende soorten vogels is een belangrijke daad van Het Brabants Landschap. Zo zetten ze zich continu in voor de uil, weidevogels, vleermuizen en erfvogels. 

vrijwilligers van brabants landschap

Doneer aan Het Brabants Landschap via donerenaangoededoelen.nl

Donerenaangoededoelen.nl biedt een veilig en snel platform voor eenmalige donatie. Zo ook voor Het Brabants Landschap. Uw steun kunnen ze enorm goed gebruiken. Twijfel niet en doneer. Alle beetjes helpen voor een duurzame natuur in Brabant.

 

 

Het Brabants Landschap
  • ANBI
  • CBF