Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum

 

Het Scheepvaartmuseum is hét museum over de maritieme geschiedenis van  Nederland, gevestigd in het voormalige ’s Lands Zeemagazijn. Dit monuamentale gebouw uit 1656 werd door Daniël Stalpaert ontworpen als pakhuis voor de Amsterdamse Admiraliteit. 

Verbondenheid

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de Nederlandse samenleving verbonden zijn aan de hand van de op één na grootste maritieme collectie ter wereld, die het museum met grote zorg en kunde bewaart, beheert, conserveert, restaureert, verzamelt, publiceert, onderzoekt en presenteert aan een groot en divers internationaal publiek.

De collectie bestaande uit zo’n 350.000 objecten geeft een bijna compleet beeld van de Nederlandse maritieme geschiedenis.   

Het onstaan

Het Scheepvaartmuseum is ontstaan en bestaat nog steeds dankzij mensen met een passie en hart voor de Nederlandse maritieme geschiedenis. Mensen die het belangrijk vinden dat verhalen over deze geschiedenis nu én in de toekomst vanuit verschillende perspectieven verteld blijven worden. Daardoor blijft de maritieme geschiedenis dynamisch, brengen de verhalen over dit maritieme erfgoed mensen samen en bieden deze verhalen de mogelijkheid om perspectieven uit te wisselen en het gesprek aan te gaan. Zo wordt het maritieme verhaal er één van ons allemaal. 

 

Steun het Het Scheepvaartmuseum

Met behulp van úw steun kan Het Scheepvaartmuseum verhalen, die te maken hebben met Nederlands’ maritieme erfgoed, blijven vertellen in de vorm van tentoonstellingen, publicaties, educatieve programma’s en onderzoek. Maar ook restauraties verrichten of nieuwe aanwinsten doen voor onze nationale maritieme collectie.

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Het Scheepvaartmuseum