Internationale Kinderhulp Nederland (IKN)

Internationale Kinderhulp Nederland (IKN)

Weeskinderen zijn een schrijnende realiteit overal ter wereld. Het gebrek aan ouderlijke zorg en de uitdagingen waarmee deze kinderen worden geconfronteerd, maken het noodzakelijk dat er organisaties zijn die zich inzetten om hen een betere toekomst te bieden. Een van deze organisaties is Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). IKN heeft als missie om kinderen die niet meer door hun ouders kunnen worden verzorgd, zoals weeskinderen, een veilige en liefdevolle thuisomgeving te bieden.

Help kinderen. Gun hen die het nodig hebben een fijne plek om te wonen. Een kinderdorp voor ieder weeskind! Doneer via de groene knop met 'Doneer' veilig, snel en eventueel anoniem.

Wat doet Internationale Kinderhulp Nederland (IKN)?

IKN werkt aan het creëren van kinderdorpen waar deze kinderen kunnen opgroeien in een warme en veilige gezinsomgeving. Daarnaast richt de organisatie zich op opleidingsprogramma's en zelfvoorzieningsprojecten om deze kinderen een betere toekomst te geven. Met behulp van donaties kan IKN zich blijven inzetten voor deze kinderen en hen de zorg en ondersteuning bieden die ze nodig hebben.

Over onze kinderdorpen

Een van de belangrijkste initiatieven van IKN zijn de kinderdorpen. Deze dorpen bieden weeskinderen een stabiele en liefdevolle omgeving waarin ze kunnen opgroeien. In deze kinderdorpen hebben de kinderen een thuisgevoel, leven ze in kleine familiegroepen en ontvangen ze de benodigde zorg en aandacht. IKN helpt weeskinderen in 12 verschillende landen. Elk project is opgebouwd uit verschillende huizen waar 10 tot 12 kinderen wonen in een gezinsverband met huisouders. Daarnaast is er een basisschool aanwezig en voorzieningen als medische hulp, psychologische hulp en een kerk.

Kinderdorp Odobesti, Roemenië

Een van de kinderdorpen die IKN ondersteunt, is Kinderdorp Odobesti in Roemenië. Hier worden weeskinderen opgevangen en krijgen ze de kans om in een veilige omgeving op te groeien. Ze ontvangen liefdevolle zorg en hebben toegang tot onderwijs en medische voorzieningen.

Kinderdorp Los Pinos, Guatemala

Een ander voorbeeld van een kinderdorp dat wordt gesteund door IKN is Kinderdorp Los Pinos in Guatemala. Hier krijgen weeskinderen de mogelijkheid om te groeien en zich te ontwikkelen binnen een stabiele gemeenschap. Ze worden omringd door zorgzame volwassenen die hen begeleiden en ondersteunen in hun groei.

Opleiding voor kinderen

IKN erkent het belang van onderwijs voor de toekomst van deze kinderen. Daarom investeert de organisatie in opleidingsprogramma's om ervoor te zorgen dat weeskinderen toegang hebben tot kwaliteitsonderwijs. Door middel van educatieve programma's krijgen deze kinderen de kans om hun potentieel te ontwikkelen en een solide basis te leggen voor hun toekomst.

Na de basisschool volgen de kinderen (extern) een beroepsonderwijs of universiteit. Op het moment dat ze volwassen zijn en op eigen benen kunnen staan verlaten ze het project. Heel vaak zie je dat de kinderen betrokken blijven bij het project en bijvoorbeeld als vrijwilliger komen helpen. Ook worden er initiatieven genomen om de projecten zelfvoorzienend te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is het Kinderdorp El Oasis in Mexico.

Met de Bijbel in gedachten naar school

IKN heeft ook programma's opgezet waarin de waarden en principes van de Bijbel worden geïntegreerd in het onderwijs. Door deze benadering worden kinderen niet alleen voorbereid op een succesvolle academische toekomst, maar wordt ook aandacht besteed aan hun spirituele groei en karaktervorming.

Zelfvoorzieningsprojecten

Naast het bieden van een veilige thuisomgeving en onderwijskansen, heeft IKN ook zelfvoorzieningsprojecten opgezet. Deze projecten helpen de kinderdorpen om gedeeltelijk in hun eigen onderhoud te voorzien. Door middel van landbouw, veeteelt en andere duurzame activiteiten leren de kinderen waardevolle vaardigheden en dragen ze bij aan de levensvatbaarheid van de dorpen op lange termijn.

International Children's Care (ICC)

Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) is aangesloten bij International Children's Care (ICC). ICC is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor het welzijn van weeskinderen. Door samen te werken met ICC kan IKN gebruikmaken van een breed netwerk en middelen om de impact van hun werk te vergroten.

Actief wereldwijd

Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) is actief in verschillende landen over de hele wereld. Naast Roemenië, waar al eerder over gesproken is, werkt IKN ook in landen zoals El Salvador, de Dominicaanse Republiek, India, Congo, Mexico, Guatemala, Ghana, Colombia, Nicaragua, Zambia en Brazilië. Door hun wereldwijde aanwezigheid kan IKN kinderen in nood bereiken en ondersteuning bieden waar dit het hardst nodig is.

Veilig doneren aan een betrouwbaar goed doel:

Als u wilt bijdragen aan het waardevolle werk van Internationale Kinderhulp Nederland (IKN), kunt u dit veilig doen via Doneren Aan Goede Doelen. Doneren Aan Goede Doelen is een betrouwbaar platform dat het mogelijk maakt om veilig, snel en anoniem te doneren aan verschillende goede doelen, waaronder IKN.

Help kinderen. Gun hen die het nodig hebben een fijne plek om te wonen. Een kinderdorp voor ieder weeskind! Doneer via de groene knop met 'Doneer' veilig, snel en eventueel anoniem.

ANBI

Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw donaties aan IKN onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Hierdoor kunt u niet alleen bijdragen aan een goed doel, maar ook profiteren van belastingvoordelen.

Veilig, snel en anoniem doneren - Doneren Aan Goede Doelen

Doneren Aan Goede Doelen stelt u in staat om veilig, snel en anoniem te doneren aan organisaties zoals Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). Door middel van een gebruiksvriendelijk platform kunt u gemakkelijk een donatie doen en bijdragen aan het waardevolle werk van IKN voor weeskinderen wereldwijd.

Samen kunnen we een positieve impact hebben op het leven van weeskinderen en hen een hoopvolle toekomst bieden.

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 50,00
16 februari 2024
Andrzej Plichta
€ 500,00
30 december 2023
Anoniem
€ 10,00
26 juni 2023
Internationale Kinderhulp Nederland (IKN)
  • ANBI