Islamic Relief Nederland

Een warm hart toedragen aan de wereld. Dat is de intentie waarmee een groep jonge studenten begon aan de stichting Islamic Relief. Inmiddels is Islamic Relief Nederland al 30 jaar actief. En dat nog altijd met veel liefde. De stichting is inmiddels een van de grootste humanitaire Islamitische hulporganisaties. Via donerenaangoededoelen.nl kun je veilig, snel en anoniem doneren aan Islamic Relief NL. Help de minderbedeelden en doneer.

Het weesfonds van Islamic Relief voor weeskinderen

Het van oorsprong oudste project door Islamic Relief NL is het weesfonds. Middels het weesfonds kunnen mensen geld doneren (eenmalig of maandelijks) aan weeskinderen. Primaire levensbehoeften worden verzorgd, er is noodhulp waar nodig. Het omvat een groot scala aan activiteiten waarvan weeskinderen en de weeshuizen beter worden.

Een aantal voorbeelden van activiteiten door Islamic Relief Nederland:

  • Huisvesting, onderwijs en voeding voor gevluchte kinderen.
  • Ondervoeding bestrijden door voedsel en doktershulp aan ondervoede kinderen.
  • Gehandicapte kinderen toegang geven tot de zorg die ze verdienen.
  • Oorlogstrauma's bespreekbaar maken en kinderen helpen deze te verwerken door middel van professionele hulp.
  • Dorpen en weeshuizen kindvriendelijk maken.
  • Lesmateriaal en dergelijke onderwijsbenodigdheden aanbieden aan bestaande scholen.
  • Scholen voorzien van latrines, plekken waar jongens en meisjes gescheiden hun behoefte kunnen doen.

Watervoorziening

Watervoorziening is één van de, al niet de meest belangrijke voorziening in het leven. Daarom zet Islamic Relief zich actief in om voor een ieder water toegankelijk te maken. Het werk dat gedaan wordt varieert enorm. Van water toegankelijk maken voor zorginstellingen tot watervoorzieningen in afgelegen. slecht bereikbare gebieden.

Waterput Islamic Relief in Bangladesh

In Bangladesh heeft Islamic Relief recent nog een succesvol project afgerond. Van oorsprong kampt Bangladesh met watertekorten door de ligging. Daarom is water toegankelijk gemaakt voor meer dan 10.000 mensen door de aanleg van 75 waterputten en 150 publieke voorzieningen. 

Waterputproject door Islamic Relief NL in Bangladesh

Doneren aam Islamic Relief Nederland via donerenaagoededoelen.nl

Via ons platform kun je veilig en snel eenmalig doneren aan Islamic Relief NL. Donerenaangoededoelen.nl biedt stichtingen en goede doelen een podium. Doneer nu en help Islamic Relief NL.

 

 

Islamic Relief Nederland
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld