Jantje Beton

Jantje Beton

 

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Kinderen spelen niet genoeg buiten. We dreigen een generatie te verliezen aan ‘binnenzitten’, terwijl buitenspelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. 

Veilige speelplek in de buurt voor ieder kind


Meer dan 300.000 kinderen in Nederland spelen nooit buiten! Deze kinderen spelen bovendien zes keer minder buiten dan hun ouders dat vroeger deden. Jantje Beton maakt zich grote zorgen. Buitenspelen is heel erg belangrijk voor elk kind, nu en in de toekomst. Het beste recept voor gezond opgroeien ligt gewoon buiten op straat en in de speeltuin. Alle binnenzitters moeten naar buiten, maar niet overal zijn er veilige speelplekken en er sluiten helaas steeds meer speeltuinen in Nederland. Jantje Beton steunt deze lokale speelplekken en doet dat samen met kinderen uit de buurt. 

Buitenspelen belangrijk

Wie belang hecht aan de toekomst van Nederland, dus aan onze kinderen, investeert in de mogelijkheden om kinderen gezond en gelukkig te laten opgroeien. Onderzoek laat zien dat spelen cruciaal is voor de persoonlijke, fysieke, sociale, emotionele en psychische ontwikkeling van kinderen. Denk aan overgewicht, meer slaapproblemen, slechtere motoriek, bijziendheid door beeldschermen en veel kinderen voelen zich angstig en eenzaam. Kinderen spelen graag buiten in hun eigen buurt, wijk of dorp. Dat kan op officiële speelplekken – zoals door volwassenen beheerde speeltuinen -  en dat kan in de natuur, op de stoep, op schoolpleinen of in stads- en kinderboerderijen. Maar er zijn steeds minder veilige speelplekken in de buurt en daar doet Jantje Beton iets aan.

Wilt u Jantje Beton steunen, doneer dan nu! Overweegt u om te schenken bij leven of Jantje Beton in uw testament op te nemen? Kijk dan voor meer informatie op www.jantjebeton.nl. Of klik hier:  Schenken

Jantje Beton zet zich samen met anderen onvermoeid in voor meer speelplekken, waar alle kinderen vandaag kunnen spelen, voor een gelukkige, gezonde generatie morgen. Daarom zegt Jantje Beton … ELK KIND MOET KUNNEN BUITENSPELEN, ELKE DAG! 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 50,00
30 december 2023
Anoniem
€ 10,00
29 december 2023
Anoniem
€ 25,00
29 december 2023
Anoniem
€ 20,00
28 december 2023
Anoniem
€ 1.000,00
28 december 2023
Jantje Beton
  • ANBI