Jong Nederland

Jong Nederland

Jong Nederland is een landelijke jeugd- en jongerenorganisatie, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben. Jong Nederland wil iedereen van 4 tot 18 jaar in hun vrije tijd de mogelijkheid bieden om te spelen, voor ontspanning en ontplooiing. Jong Nederland biedt jeugd en jongeren, door middel van spel, een zinnige en leuke vrijetijdsbesteding. Jong Nederland stimuleert kinderen in hun sociale, emotionele en fysieke ontwikkeling. Jong Nederland is opgericht in 1944.

Doneren aan Jong Nederland, zodat alle kinderen plezier kunnen hebben? Via donerenaangoededoelen.nl kan dat veilig, snel en eventueel anoniem. 


Aanbieden van activiteiten

Over heel Nederland zijn er 51 lokale afdelingen bij Jong Nederland aangesloten. Er zijn 3500 jeugdleden en 1300 vrijwilligers actief. Jong Nederland biedt ondersteuning aan de afdelingen door trainingen, informatie en advies, verzekering en activiteiten. Jong Nederland faciliteert de afdelingen zodat de vrijwilligers op een verantwoorde en veilige manier activiteiten kunnen aanbieden. Verder ontwikkelt Jong Nederland een spelaanbod, waarmee vrijwilligers op lokaal niveau een aantrekkelijk programma voor de jeugd kunnen bieden. De Jong Nederland spelboekjes zijn overal waar met kinderen gewerkt wordt, inzetbaar. 

 

Sport en spel, creativiteit en buitenleven

De activiteiten die Jong Nederland aanbiedt zijn zeer gevarieerd en kunnen variëren van sport en spel tot creatieve en educatieve activiteiten. Hierdoor kan elke kind en jongere op zijn of haar eigen manier plezier hebben en zich ontwikkelen.


Met dank aan onze vrijwilligers

Jong Nederland is een vrijwilligersorganisatie en draait op de inzet van 1400 vrijwilligers. Iedere week zijn al die vrijwilligers overal in het land actief om activiteiten te organiseren voor de jeugd. Door te doneren aan Jong Nederland, draag je bij aan de ontwikkeling en ondersteuning van kinderen en jongeren.

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Jong Nederland
  • ANBI