Joods Museum

 

Betrokkenheid bij het Joods Cultureel Kwartier (JCK) van de wieg tot (na) het graf  

 

Het Joods Cultureel Kwartier is er om het joods cultureel erfgoed in Nederland te behouden, te onderzoeken en mensen in staat te stellen ervan te genieten en te leren over zichzelf en anderen. Het museum gebruikt joodse kunst, cultuur en geschiedenis om contact tussen mensen te bevorderen en ze dichter bij elkaar te brengen. Onze locaties zijn er voor iedereen die op zoek is naar kennis, plezier, schoonheid, stof tot nadenken, groei en inspiratie. De verschillende manieren om hieraan bij te dragen sluiten daar op aan.  

Stichting Joods Museum

 

Het Joods Cultureel Kwartier - joodse cultuur en geschiedenis

Het Joods Museum maakt samen met het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum in oprichting onderdeel uit van het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Naast behoud, beheer en presentatie van het unieke erfgoed hecht het Joods Historisch Museum ook grote waarde aan het stimuleren van nieuwsgierigheid. Het museum nodigt bezoekers uit met een open blik te kijken naar de veelzijdige joodse cultuur en geschiedenis, zo bestaande kennis te verdiepen en actief na te denken over culturele diversiteit binnen onze maatschappij.    

 

Unieke collectie over Joodse geschiedenis en cultuur

Het Joods  Museum beheert en presenteert een unieke collectie over joodse geschiedenis en cultuur in Nederland van 1600 tot heden. Het is hiermee dé toonaangevende joodse erfgoedinstelling, nationaal en internationaal. Door middel van permanente tentoonstellingen, spraakmakende wisseltentoonstellingen, uitgebreide educatieve programma's en een verscheidenheid aan evenementen is het JCK een bron van inspiratie voor jong en oud, niet joods en joods, in Nederland en wereldwijd.   

 Steun Joods Museum

 

Vrienden van het Joods Cultureel Kwartier

Geeft u om het werk van het Joods Cultureel Kwartier, dan kunt u ons steunen door Vriend te worden! Per jaar doneert u dan een vast bedrag. Als dank ontvangt u van ons, afhankelijk van het bedrag dat u doneert, een aantal privileges. Via Vriend van Het Joods Cultureel Kwartier kunt u lid worden.

Eenmailge donatie

Ook kunt u ons ondersteunen door middel van een eenmalige donatie via de knop "Maak een Donatie". Wilt u overwegen om het Joods Cultureel Kwartier in uw testament op te nemen? Wij praten graag met u over de mogelijkheden. U kunt hiervoor contact opnemen met Anita Soer, 020-5310364 of anita.soer@jck.nl

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

 

Anoniem
€ 0,66
18 mei 2022
Anoniem
€ 650,00
31 december 2020
Anoniem
€ 50,00
15 januari 2020
Anoniem
€ 50,00
29 december 2019
Anoniem
€ 7,50
28 juni 2018
Joods Museum
  • ANBI