Kansrijk Suriname

Een ieder verdiend de kans om zijn talenten te benutten. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid. Daarom zet Stichting Kansrijk Suriname zich in voor de mensen in Suriname die niet op eigen kracht volledig kunnen deelnemen aan de samenleving en werken aan hun toekomst.

Wat doet Stichting Kansrijk Suriname?

Stichting Kansrijk Suriname zet zich in voor de minder bedeelde mensen in Suriname. Dit doen ze door geld op te halen als stichting en deze in te zetten voor allerlei dingen. Denk hierbij aan:

  • Schoolgeld of busgeld betalen voor kinderen waarvan de ouders dit niet kunnen betalen.
  • Betalen van een elektrische rolstoel voor mensen die hier geen geld voor hebben.
  • Aanpassen van een woonruimte voor gehandicapten.
  • Kosten voor internetgebruik voor onderwijs betalen.

Een breed scala aan kostendekking voor minder bedeelden dus. Kansrijk Suriname helpt waar het nodig is en waarvan Stichting Kansrijk Suriname denkt dat het prioriteit heeft. Waar ze zien dat hulp nodig is, grijpen ze in.

kansrijk suriname biedt hulp

Onderwijs in Suriname

Onderwijs in Suriname is niet vanzelfsprekend. Dat is dan ook reden dat Kansrijk Suriname koste wat kost dit mogelijk wil maken voor alle groepen in de samenleving van Suriname. ''Goed onderwijs is de beste wapening tegen armoede'', aldus de stichting. 

50 ipads voor scholen

In samenwerking met Maurice de Hond en Xando.nl heeft Kansrijk Suriname het mogelijk gemaakt dat er 50 ipads werden uitgedeeld voor scholen. Op deze ipads waren applicaties inbegrepen die helpen bij de reken- en taalontwikkeling van kinderen. 

Clarkeschool is er voor iedereen

Juf Ladi van Clarkeschool in Paramaribo zet zich in voor de kinderen die niet naar school kunnen. ''Wij nemen alle kinderen op'', zegt Juf Ladi. Ze wil voorkomen dat kinderen op straat gaan zwerven omdat er geen plek is voor ze. Daarom steekt ze al haar tijd en zelfs een deel van haar loon in de school. Ze metselt in de vakanties samen met haar man ruimtes bij, zoals een WC. Ook worden er dankzij donaties nu sporters uitgenodigd om begeleiding en training te geven. Zo krijgen kinderen beweging en kans op een professionele sportcarrière. Kansrijk Suriname ondersteunt Clarkeschool financieel. 

En nog zo veel meer

Bibliotheken aanleggen (al 3 maal), huiswerkbegeleiding, schoolpakketen, hulp voor gehandicapte jongeren, basketballessen, muzieklessen en de opzet van kleine bedrijfjes. Kansrijk Suriname draagt bij aan de Surinaamse samenleving.

Zorg in Suriname

Ook de zorg in Suriname is niet altijd top. Waar wij als Stichting Kansrijk Suriname kunnen bijdragen, zullen wij dat doen. Zo helpen we contact te leggen met artsen en dokters, geven we voorlichting en ondersteunen we gehandicapten met het krijgen van disability apparatuur en hulp. 

Goed doel voor Suriname

Doneren aan een goed doel voor Suriname? Kansrijk Suriname zet zich breed in voor de mensen die het nodigen hebben in het land. Een 'brasa' (omhelzing) geef je ze door financieel bij te dragen zodat zij zich kunnen blijven inzetten.

Doneer aan Stichting Kansrijk Suriname

Donerenaangoededoelen.nl, veilig doneren

Veilig, eenvoudig en snel doneren doe je via onze website donerenaangoededoelen.nl. Wij zorgen dat uw donatie terecht komt bij Kansrijk Suriname. Alvast bedankt voor uw steun!

 

Kansrijk Suriname
  • ANBI