Medair Nederland

 

Medair is een noodhulporganisatie die bij rampen en noodsituaties levens redt en mensen in nood helpt. We doen dat in de moeilijkst bereikbare gebieden waar de noog hoog is. Bijvoorbeeld in Jemen, Afghanistan, Syrië en Somalië. Al sinds 1989 bieden wij hulp aan mensen in nood, ongeacht hun afkomst, overtuiging of nationaliteit, om hen te helpen een ramp te overleven en weer op eigen kracht verder te gaan.

RS160748_SOM000_Joost Bastmeijer_MECH22_Somalia drought_Somalia Drought Crisis - by Joost Bastmeijer-5515

De missie van Medair

Ons doel is om degenen te bereiken die hulp het hardste nodig hebben. Ze zijn in nood door natuurrampen, geweldi of conflicten. We zijn er trots op dat we ons werk kunnen doen zonder discriminatie en dat we ons inzetten voor de waardigheid en het respect van elk mens die we helpen.

20220116_104124

Wat we doen bij Medair

Wij helpen met medische zorg, schoon water en sanitaire voorzieningen, voedsel, onderdak en andere noodhulpgoederen. We werken ook aan duurzame oplossingen om de bevolking te helpen zich te herstellen en zich voor te bereiden op toekomstige rampen. Door samen te werken met lokale organisaties en de lokale bevolking, zorgen we voor blijvende veranderingen die verder gaan dan de directe hulp die we bieden.

Wij geloven dat elk mens kostbaar is en waardevol, en daarom zetten we ons in om elke persoon die we helpen met waardigheid en respect te behandelen. We zijn dankbaar voor de steun van onze donateurs en vrijwilligers die ons werk mogelijk maken en ons helpen een verschil te maken in de levens van mensen in nood.

 

Teru =g naar Overzicht Goede Doelen

Medair Nederland
  • ANBI