Natura Artis Magistra

 

Steun ARTIS

De financiële situatie van ARTIS, inclusief het Planetarium en Micropia, is zorgwekkend. De historische dierentuin van Amsterdam is in een jaar tijd voor de derde keer op rij gesloten voor bezoekers als gevolg van de coronacrisis. Hoewel de inkomsten sterk dalen, lopen de kosten gewoon door. Per dag kost het bijna € 60.000,- om ARTIS draaiende te houden. Voor dit bedrag worden de dieren, planten en microben verzorgd en onderhoudt het park ook de ruim 80 gebouwen die in ARTIS staan, waarvan 27 rijksmonumenten. De steuncampagne roept bezoekers, vrienden en liefhebbers van ARTIS op om het iconische park financieel te steunen. Zo kan iedereen meehelpen om ervoor te zorgen dat ook de volgende generaties herinneringen in ARTIS kunnen blijven maken.

 

Artis en Corona

De gevolgen van het coronavirus zijn enorm. Ook voor ARTIS. Dit is een financiële klap die erg moeilijk is op te vangen. Uw steun aan ARTIS is van onschatbare waarde voor het voortbestaan van het park. Voor de verzorging van de dieren, de instandhouding van de monumenten, vernieuwingen in het park, natuur- en milieueducatie, internationale fok-en herintroductieprogramma’s en natuurbehoud. Uw steun is op dit moment waardevoller dan ooit.

 

Het ARTIS-Aquarium: restauratie van een wereldwonder

Het uit 1881 daterende ARTIS-Aquarium is door het zoute water uit de bassins ernstig aangetast. Nu investeert ARTIS in de verduurzaming en restauratie van dit unieke rijksmonument. Zo kunnen we ook de komende eeuw meer dan 100 miljoen bezoekers inspireren om zorg te dragen voor het leven in de oceanen op aarde. Samen met u wil ARTIS met deze bijzondere restauratie geschiedenis schrijven.

 

Uw bijdrage aan Artis

U kunt ons ondersteunen door een donatie te doen via deze website van Doneren aan Goede Doelen. Via de de knop "maak een donatie" kunt u een bedrag naar keuze doneren.

 

             

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Natura Artis Magistra
  • ANBI
  • CBF