New Dutch Academy

New Dutch Academy

 

NEW DUTCH ACADEMY, barokorkest met een eigentijds karakter

De New Dutch Academy (NDA) is het Haags barokorkest dat is gespecialiseerd in het tot nieuw leven wekken van vooral 18e eeuwse barok- en klassieke muziek van internationale componisten, die aan het hof van Oranje werkten. Het orkest doet ontdekkingswerk naar de muziek en de verhalen van de componisten om die te verbinden met de tijd van nu. Hoewel veel bekend is, ontbreekt er nog meer. Artistiek leider Simon Murphy speelt vergeten stukken met het orkest van internationale musici met groot enthousiasme. Maar spelen is niet genoeg. Deze muziek moet toegankelijk blijven door het tot stand brengen van moderne muziekuitgaven, videoclips, workshops en vooral een CD album met streaming voor een groter en nieuw publiek.

Legaat of Donatie

Daarvoor is geld nodig. De New Dutch Academy krijgt geen structurele subsidie en is dus afhankelijk van incidentele giften en donaties. Dat betekent dat het orkest veel minder kan presteren dan binnen zijn mogelijkheden ligt.

Een legaat of donatie zou enorm kunnen helpen om ons nationale muzikale erfgoed voor volgende generaties levend te houden.

 

In 2023 kunt u de NDA horen in de concerten van het jubileumproject ‘Dutch Crown Jewels’. Zie de website www.newdutchacademy.nl

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
New Dutch Academy
  • ANBI