Oud Geleerd Jong Gedaan

Oud Geleerd Jong Gedaan

 

Een leven lang leren voor iedereen 

 

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) organiseert sinds 2014 interactieve colleges voor ouderen, gegeven door HBO en WO studenten over hun eigen vakgebied. OGJG is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke organisatie die voor 50.000+ ouderen per jaar colleges organiseert.

Generaties verbinden 

OGJG zal zich ook de komende jaren inzetten om de grote behoefte aan cognitieve uitdaging en betekenisvol contact tussen ouderen en jongeren te vervullen. OGJG dicht kloven tussen generaties en verandert de beeldvorming omtrent ‘ouder worden’, ‘dementie’ en ‘kwalitatief welzijn’. 

OGJG biedt alle leergierige senioren in Nederland de mogelijkheid om kwalitatieve colleges te volgen; op locatie (verpleeghuis, bibliotheek, buurtcentrum) of online. Ouderen met of zonder opleiding, zelfstandig wonend of in een verpleeghuis, mensen met dementie: iedereen heeft wat ons betreft het recht op persoonlijke groei.

Relevante ervaring voor studenten

De studenten verbeteren hun presentatievaardigheden, doen relevante ervaring op voor op hun cv en dragen bij aan een mooiere wereld. Door studenten colleges te laten geven aan senioren creëert OGJG een prachtige win-win! 

Duurzame, innovatieve en professionele organisatie 

OGJG  streeft continu naar duurzaamheid, zichtbaarheid en innovatie, zowel in bedrijfsvoering als met al haar initiatieven.

Giften en donaties

OGJG is afhankelijk van giften en donaties voor het organiseren van de colleges voor senioren. Door de colleges grotendeels gratis aan te bieden aan de doelgroep, voorkomen wij dat er alleen doorgeleerd kan worden door mensen met een goed gevulde portemonnee. 

Meer informatie

Kijk op www.oudgeleerdjonggedaan.nl voor meer informatie. Het is geweldig als u OGJG financieel steunt en ons helpt onze missie te bereiken: een leven lang leren voor iedereen mogelijk maken. 

Oud Geleerd Jong Gedaan

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 99,00
5 januari 2022
Anoniem
€ 1,00
4 januari 2022
Oud Geleerd Jong Gedaan
  • ANBI
  • CBF