Oxfam Novib

 

Oxfam Novib staat achter de mensen die opstaan voor gelijkheid. Dit doen we al sinds 1956. Wij werken aan een wereld die inclusief, veilig, rechtvaardig en duurzaam is voor iedereen. Samen pakken we ongelijkheid aan bij de wortel. Om zo de systemen die daarachter zitten voor eens en altijd te veranderen. In ons werk richten we ons op vier voorwaarden voor een rechtvaardige wereld:

 

Gelijk

Gelijkheid kan pas bestaan als iedereen gelijke kansen heeft. Samen met activisten en organisaties wereldwijd staan wij op voor het recht van ieder mens om zichzelf te zijn en om gelijkwaardig behandeld te worden. We versterken de stemmen die niet gehoord worden. En samen wijzen we overheden en multinationals op ongelijkheid én hoe ze die ongelijkheid kunnen aanpakken.

Groen

Klimaatverandering houdt ongelijkheid in stand. Want mensen die het minst hebben bijgedragen aan de klimaatcrisis, worden het hardst getroffen door de gevolgen ervan. Daarom strijden we voor klimaatrechtvaardigheid. Wij werken samen met klimaatactivisten en organisaties van over de hele wereld om hun bereik en impact te vergroten. Samen met hen voeren we druk uit op overheden en grootvervuilers.

                                                         

 

Veilig

Rampen raken de meest kwetsbare mensen vaak het hardst. In levensbedreigende situaties heeft iedereen evenveel recht op noodhulp, waar ook ter wereld. Samen met activisten en organisaties brengen we mensen in nood in veiligheid. Daarnaast zetten we ons in voor eerlijker beleid, waarin diplomatie en een menselijk migratiebeleid voorop staan.

Eerlijk

Wij geloven dat de wereld eerlijker kán zijn. Met een rechtvaardig belastingsysteem, waarin belastingontwijkers hard worden aangepakt. Met eerlijke lonen en kansen voor arbeiders en ondernemers. We staan achter iedereen die opstaat voor een rechtvaardige verdeling van welvaart. Samen eisen we dat overheden en multinationals hun verantwoordelijkheid nemen. 

 

Doe mee!

Dankzij donateurs en supporters hebben we samen met onze partnerorganisaties veel voor elkaar gekregen. Lees hier meer over de impact van ons werk. 

Via deze link  ‘Doneer’ kun je een bijdrage leveren aan de strijd voor gelijkheid. Alvast hartelijk dank! 

Blijvende impact maken?

Geef betekenis aan je nalatenschap en neem Oxfam Novib op in je testament. Zo laat je je idealen voortleven en draag je bij aan een betere toekomst voor volgende generaties. Ook ben je verzekerd van een zorgvuldige afhandeling van je nalatenschap met ons als executeur. Vraag onze gratis brochure aan op oxfamnovib.nl

                   

 

Oxfam Novib
  • ANBI
  • CBF