Stichting Amivedi

Stichting Amivedi

Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland 

Amivedi Nederland bestaat al 90 jaar en is een vrijwilligersorganisatie die landelijk actief is. Wij zetten vermiste en gevonden huisdieren gratis in een database. Zo kunnen we ze terugbrengen naar hun baasje. Door de inzet van bijna 110 vrijwilligers werden in 2022 ruim 45.000 huisdieren herenigd met hun eigenaar.

Stichting Amivedi

Kosteloos vermiste huisdieren registreren

Amivedi heeft honderd meldpunten, verspreid over het hele land. Onze meldpunten registeren kosteloos vermiste en gevonden huisdieren in een centrale database. Amivedi heeft een ANBI-status en alle donaties worden direct aangewend voor het ondersteunen van onze doelstelling. Zo kan iedereen, met een kleine of grote beurs, gebruik maken van onze service.

  

Onze meldpuntvrijwilligers

Elk meldpunt heeft meestal één vrijwilliger die alle meldingen van vermiste en gevonden huisdieren op www.amivedi.nl plaatst. Deze tips helpen mensen om hun dieren terug te vinden. Ze helpen ook om de eigenaar van een gevonden dier op te sporen. Amivedi werkt voor alle huisdieren, dus ook voor knaagdieren, vogels, reptielen, klein vee e.d.

Samenwerkende dierenorganisaties

Onze vrijwilligers werken met plezier voor Amivedi en hebben goede contacten met politie, dierenartsen, dierenambulances en dierenasielen.

Resultaten vermissingen

  • In 2022 werd 71% van de vermiste katten teruggevonden:
  • In 2022 werden ruim 43.000 katten als vermist opgegeven. 71% werd door de eigenaar weer afgemeld omdat het dier was gevonden.
  • Amivedi kreeg in 2022 bijna 4.000 meldingen over vermiste honden binnen. Het percentage vermiste honden dat werd afgemeld, was 78%.
  • Voor vermiste konijnen was het percentage dat werd teruggevonden 55%. 

Donateurs van Amivedi

Veel donateurs vinden hun huisdier dankzij Amivedi en steunen ons werk met een eenmalige of jaarlijkse gift. Deze donaties verbeteren onze dienstverlening en worden geïnvesteerd in het terugvinden van vermiste huisdieren!

Hoe kunt u Amivedi helpen?

Dat is heel makkelijk! Op deze site vindt u een knop "Maak een Donatie". 

Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden, meld dit dan kosteloos bij Amivedi, via de website www.amivedi.nl of telefonisch bij het meldpunt in uw regio.

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 15,00
17 mei 2024
Ankie Schill
€ 50,00
27 februari 2024
Marieke Pul
€ 25,00
13 februari 2024
Anoniem
€ 10,00
8 februari 2024
René Bosch
€ 10,00
30 januari 2024
Stichting Amivedi
  • ANBI