Stichting Amivedi

Stichting Amivedi

 

Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland 

Amivedi Nederland bestaat al 90 jaar en is een vrijwilligersorganisatie die landelijk actief is. Wij registeren vermiste en gevonden huisdieren kosteloos in een database, met als doel deze huisdieren te herenigen met hun eigenaar. Door de inzet van bijna 110 vrijwilligers werden in 2022 ruim 45.000 huisdieren herenigd met hun eigenaar.

Kosteloos vermiste huisdieren registreren

Amivedi heeft honderd meldpunten, verspreid over het hele land. Onze meldpunten registeren kosteloos vermiste en gevonden huisdieren in een centrale database. Amivedi heeft een ANBI-status en alle donaties worden
direct aangewend voor het ondersteunen van onze doelstelling. Zo kan iedereen, met een kleine of grote beurs, gebruik maken van onze service.

Stichting Amivedi

 

Onze meldpuntvrijwilligers

De meldpunten worden meestal bemand door één vaste vrijwilliger, die daardoor goed overzicht heeft van de meldingen in de regio. Alle meldingen van vermiste en gevonden huisdieren worden geplaatst op onze website www.amivedi.nl en de melders krijgen adviezen over wat ze verder kunnen doen om hun dier terug te vinden of de eigenaar van een gevonden dier te traceren.
Amivedi werkt voor alle huisdieren, dus ook voor knaagdieren, vogels, reptielen, klein vee e.d.

Samenwerkende dierenorganisaties

Onze vrijwilligers doen het werk voor Amivedi met veel gedrevenheid en plezier en ze hebben over het algemeen goede contacten met de politie, dierenartsen, dierenambulances en dierenasielen.


Resultaten vermissingen

In 2022 werd 71% van de vermiste katten teruggevonden:

In 2022 werden ruim 43.000 katten als vermist opgegeven bij Amivedi. 71% werd door de eigenaar weer afgemeld omdat het dier was gevonden.
Amivedi kreeg in 2022 bijna 4.000 meldingen over vermiste honden binnen. Het percentage vermiste honden dat werd afgemeld, was 78%.
Voor vermiste konijnen was het percentage dat werd teruggevonden 55%. 

 

Donateurs van Amivedi

Veel van de donateurs van Amivedi hebben dankzij onze stichting hun huisdier teruggevonden en dragen op deze manier bij aan het werk dat onze vrijwilligers dag in dag uit doen. Dit kan met een eenmalige gift, maar
er zijn ook donateurs die Amivedi jaarlijks steunen om de service van Amivedi zo effectief mogelijk aan te bieden. Alle donaties worden geïnvesteerd in het terugvinden van vermiste huisdieren!

Hoe kunt u Amivedi helpen?

Dat is heel makkelijk! Op deze site vindt u een knop "Maak een Donatie". 

Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden, meld dit dan kosteloos bij Amivedi,
via de website www.amivedi.nl of telefonisch bij het meldpunt in uw regio.

 

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Stichting Amivedi
  • ANBI
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld