Stichting Bootvluchteling

Stichting Bootvluchteling

 

VERSCHIL MAKEN WAAR DIT HET HARDST NODIG IS.

 

Leven in kamp Moria

In vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos leven op dit moment meer dan 22.000 mensen, waaronder veel kwetsbare ouderen, chronisch zieken en kinderen onder erbarmelijke omstandigheden. Nog bijna dagelijks komen bootjes met vluchtelingen aan, voornamelijk uit Syrië en Afghanistan.

Het kamp is overvol: gezinnen wonen in kleine tenten en provisorische hutten bovenop elkaar. Gemiddeld wachten zij hier zes tot twaalf maanden tot zij verder kunnen in hun asielprocedure. Het leven in het kamp is mensonwaardig. Er is een groot gebrek aan zeep, toegang tot stromend water en gezond voedsel. Ook de hygiëne schiet ernstig tekort: overal ligt afval en er is slechts één kraan met koud water per 1.300 mensen. In het kamp wonen ongeveer 8.000 kinderen waarvan een deel zonder ouders. De meeste van hen kunnen niet naar school en veel kinderen kampen met psychische problemen.

Wat wij doen

Onder deze omstandigheden doet Stichting Bootvluchteling alles om dagelijks zoveel mogelijk mensen te helpen. Sinds het begin van de vluchtelingencrisis in 2015 staan wij klaar voor vluchtelingen aan de randen van Europa. Al ruim 3.500 vrijwilligers van over de hele wereld maakten met ons een verschil.

Ons team van artsen en verpleegkundigen biedt dagelijks medische zorg aan zoveel mogelijk vluchtelingen. Daarnaast geven wij onderwijs aan kinderen en Engelse les en computerles aan volwassenen. Ook bieden wij psychosociale ondersteuning in de vorm van mental health en stress relief klassen, aan de veelal getraumatiseerde mensen.

Hoop en perspectief

Zelfredzaamheid en empowerment vinden wij heel belangrijk. In al onze projecten werken wij samen met gevluchte mensen uit kamp Moria. Zij zetten zich voor ons in als vrijwillige tolk of leraar. Het kunnen inzetten van talenten, biedt mensen hoop en perspectief in hun uitzichtloze situatie.

Wat kunt u doen?

Met uw steun kan de missie van Stichting Bootvluchteling worden voortgezet. Wij kunnen ons werk enkel doen op basis van giften. Met uw donatie kunnen medicijnen en (medische) hulpgoederen worden aangeschaft waardoor vele gezinnen en kwetsbare mensen geholpen kunnen worden.

Ieder mens verdient het om gezien te worden en heeft recht op medische zorg en een veilig bestaan.
Wij komen hiervoor in actie. Helpt u mee?

Ga voor meer informatie naar: www.bootvluchteling.nl/.

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Maak een donatie
Stichting Bootvluchteling
  • ANBI
Harold van der Laan
Heb je een vraag?

Harold van der Laan