Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel

Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel

 

Wat ooit in 1991 begon met een klein privé autootje, een antwoordapparaat in de huiskamer, jonge eendjes op het aanrecht onder de warmtelamp, is uitgegroeid tot volledig professionele organisatie die hulp biedt aan alle dieren in nood.We hebben 2 volledig ingerichte dierenambulances volgens de richtlijnen van de FDN (Federatie Dierenambulances Nederland) Hebben ook het keurmerk “Dierkeur” dat betekent dat niet alleen de ambulances voldoen aan de eisen, maar ook de opleiding van de chauffeur en bijrijder voldoen aan de eisen. Sinds 2001 beschikken we over een eigen locatie met goed opgeleide vrijwilligers voor de meldkamer en opvang voor de huisdieren.  Wij hebben een opvang voor alle  huisdieren behalve de hond en kat, die brengen we onder bij onze ketenpartner het Dierenasiel Tiel, waar wij een goede samenwerking mee hebben. 

 

Eerste Dierenhulp-auto

In 1992 kregen we onze eerste “Dierenhulp - auto”. Met deze stationcar kwamen we meer in de publiciteit, werden we duidelijk zichtbaar en kregen we het ook steeds drukker. Om de drukte op te vangen, plaatsten we een oproep voor vrijwilligers in de plaatselijke weekkrant. Aan deze oproep werd gelukkig goed gehoor gegeven. Zo begon de Stichting Dierenhulp groter te groeien. In 1995 namen we de eerste echte ingerichte dierenambulance in gebruik en eind 1996 volgde de tweede. Onze bekendheid werd groter en groter, met als gevolg dat we vaker werden opgeroepen. Op de honden, katten en reptielen na, vangen we alle geredde dieren zelf op. Om alle dieren onder te kunnen brengen, gingen we op zoek naar een eigen locatie. In 2001 stelde de gemeente Tiel ons en de Beoefenaars Archeologie Tiel en Omstreken (BATO), ironisch genoeg, het oude slachthuis voor een periode van 3 jaar ter beschikking.De 3 jaar werden er 15. Maar zelfs toen konden we blijven waar we waren, we werden mee gekocht door onze grootste sponsor Autobedrijf de Lange, onze buurman die ook al onze auto’s in gratis onderhoud heeft. Wij huren een gedeelte van het terrein met daarop een kantoor, carport  en een dierenopvang in nieuwbouw, die bijna klaar is. 

Dierenhulp Tiel Snuffelmarkt

 

Waar gaat uw donatie naartoe?

De opbrengsten die Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel werft, worden gebruikt voor medische kosten, voeding/opvang voor alle dieren in nood. Uiteraard kunnen we de dieren alleen helpen, als we ze kunnen ophalen, dus de dierenambulancekosten, benzine, verzekeringen, telefoonkosten, centrale incl. huisvesting, studie- en opleidingskosten en alle andere algemene kosten moeten betaald worden. Iedere 10 jaar moet de ambulance vervangen worden om extra onderhoudskosten te minimaliseren. We hebben twee compleet ingerichte dierenambulance bussen en een kleinere transit voor het tussendoor werk. Alle drie de auto’s worden gratis onderhouden door Autobedrijf de Lange, onze buurman. Momenteel zijn we druk met de nieuwbouw voor de opvang van gewonde en of achtergelaten dieren. Voor deze bouw kunnen wij, vooral voor de aanschaf van professionele opvanghokken, nog veel sponsoring/giften gebruiken. Wij werken met 45 tot 50 vrijwilligers, wisselend in dag en avond-nacht diensten. Al 31 jaar hebben wij nog nooit “nee” hoeven zeggen. Wij staan echt garant voor 24/7 bereikbaarheid en daadwerkelijke hulp.

 

Dierenhulp Tiel team

 

Ons Team

Binnen ons team hebben we sinds een paar jaar 1 betaalde kracht voor 28 uur, maar wel op contract voor 56 uur bereikbaar. Zo blijft het gelijk met de andere vrijwilligers, echter door de contracten met gemeenten “moet” je iemand hebben waar het onbetaalde bestuur 24/7 op terug kan vallen. Sinds 1 april 2022 zijn het twee personen van 28 uur/56 uur bereikbaar, omdat de contracten inmiddels met vier grote gemeenten (vroeger 10 gemeenten, door de herindeling nog 4 gemeenten, maar wel met dezelfde oppervlakte en nog meer inwoners ) zijn en het aantal vrijwilligers sterk terug loopt.   Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden. Onze jongste is 20 en de oudste is 80 en we werken allemaal graag met elkaar. Op dit moment van schrijven hebben we 45 vrijwilligers, hiervan zijn 16 personen meer dan 10 en 8 al meer dan 20 jaar vrijwilliger bij onze stichting.

Daar zijn we enorm trots op!!

 

Maak een donatie
 Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel
  • ANBI
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld