Stichting GAiN

Een wereld waar mensen elkaar de hand reiken. Waar iedereen welkom is, mag dromen. Waar kinderen kunnen lachen. En mensen in nood gezien worden. Ongeacht afkomst, geloof of overtuiging. Deze droom heeft Stichting GAiN. Vanuit het hart en om Jezus' wil helpt de stichting mensen die het het hartst kunnen gebruiken in alle hoeken van de wereldwijde samenleving.

Stichting GAiN in Oekraïne

Al voor de oorlog die nu bekend is helpt Stichting GAiN in het land Oekraïne. De oorlog die er wijdde op de Krim en aan de grensgebieden werd toentertijd al gesteund door GAiN. Dat door vluchtelingen daar te helpen met van alles. Voedselvoorziening, huisvesting, evacuatie en nog veel meer.

Roemeense Roma heeft hulp nodig

Al jarenlang hebben mensen vooroordelen over de Roemeense Roma. De Roma worden uitgesloten van de maatschappij, wat soms enstige gevolgen heeft. Bijvoorbeeld de plek waar ze noodgedwongen moeten wonen. Menig Europeaan kan zich niet voorstellen dat er in Europa mensen zijn die zo moeten leven.

Gelukkig kan Stichting GAiN door middel van donaties lokale partners steunen die de Roma ondersteunen met onderwijs, inkomenshulp en materële hulp. Denk aan voedsel en medicijnen. 

Libanon in verval

Crisis, een enorme toestroom aan vluchtelingen uit Syrië, stijgende prijzen en een slecht lopende munteenheid maken het leven in Libanon niet gemakkelijk. Inmiddels is één op de vijf inwoners vluchteling. Behalve de vluchtelingen hebben de Libanezen het zelf ook zwaar, wat betekend dat zorg voor nog minder bedeelden ook steeds minder wordt. Het land heeft het de laatste jaren enorm zwaar te voortduren gehad. 

In februari 2022 heeft Stichting GAiN Libanon kunnen helpen door een grootschalige campagne. Partners ter plekke Jan en Clasina Verbree hebben een lijst samengesteld van wat de mensen daar nodig zijn. Scholen in Nederland hebben spullen ingezameld, kerken en particulieren hebben flink gedoneerd. Een container met goederen kon worden verscheept naar Libanon om hulp te bieden.

Stichting GAiN in actie

Doneren via donerenaangoededoelen.nl

Wil jij Stichting GAiN steunen in hun missie de wereld een betere plek te maken, met hulp van Jezus? Doneer dan via donerenaangoededoelen.nl veilig en snel. Maak een verschil!

 

Stichting GAiN
  • ANBI
  • CBF
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld