Stichting Hulp Wadduwa

Sri Lanka is een pracht van een land. Echter zagen Ad van Lokven en Geert Hanegraaf een keerzijde. Er is ook armoede. Wadduwa, een plek in Sri Lanka, is getroffen door een tsunami en de gevolgen zijn tot op vandaag nog te merken. De mensen daar hebben heel veel verloren. Familie, hun woning en werk of school. Ad en Geert hebben voor de tsunami al besloten de mensen daar met eigen middelen te ondersteunen in hun levensonderhoud. Na de tsunami besluiten ze hulp te zoeken door geld in te zamelen voor Wadduwa. Stichting Hulp Wadduwa is geboren.

De inzet van Ad en Geert

Ad van Lokven en Geert Hanegraaf zetten hun leven om wanneer de stichting tot leven komt. Ze besluiten hun altijd zo geliefde vakantiebestemming om te toveren tot een plek waar ze hard werken om de lokale bevolking te steunen. De inzet van Ad en Geert wordt zeker beloond. De bevolking is hun zeer dankbaar en ze verdienen in 2010 een Koninklijke Onderscheiding.

Ad van Lokven en Geert Hanegraaf met lokale man uit Wadduwa

De steun aan Wadduwa middels Scholarships

Wadduwa wordt ondersteund door het geld wat opgehaald wordt met Stichting Hulp Wadduwa toekomstgericht in te zetten. Scholieren worden ondersteund om te gaan studeren door onder andere scholarships en het ontwikkelen van een optimaal leerklimaat om de kwaliteit van kennis van de leerlingen te ontwikkelen. Zo kan er een vakgebied geleerd worden, afgestudeerd worden en een succesvolle toekomst voorzien worden. Door deze succesvolle toekomst kan er gezorgd worden voor familie en vrienden in Wadduwa.

Het meisjesweeshuis

Stichting Wadduwa doneert elke maand €50,- aan het meisjesweeshuis in Wadduwa. Het weeshuis kan het geld zelf inzetten voor de op dat moment noodzakelijke dingen. In 2018 werd bijvoorbeeld een nieuwe kleedruimte gerealiseerd en werd het dak vernieuwd. 

Meisjesweeshuis bedden met knuffel

Het ouderencentrum

Ook het ouderencentrum in Wadduwa krijgt maandelijks €50,- van Stichting Hulp Wadduwa. De ouderen mogen niet vergeten worden. Ook zij kunnen het geld inzetten voor de dan noodzakelijke actie. Denk aan renovatie, voedsel en medicijnen.

Oudere bewoners van Wadduwa die dankbaar zijn voor de hulp

Voedselpakketen

Een voedselpakket van €25,- kan een gezin een maand voorzien van eten en drinken. Na een kleine rekensom betekend dit €0,80 per dag. Stichting Hulp Wadduwa gaat langs bij de gezinnen die deze voedselpakketen het hardst nodig hebben.

 

 

 

 

 

 

Stichting Hulp Wadduwa
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld