Stichting Natura Iberica

Stichting Natura Iberica

 

Stichting Natura Iberica is opgericht in 2015 ter ondersteuning en bevordering van de ecologische duurzaamheid op het Iberisch schiereiland. Dit doen wij door bij te dragen aan de economische duurzaamheid van Portugese en Spaanse natuurbeschermingsorganisaties. We organiseren activiteiten vanuit Nederland om de Portugese en Spaanse natuurbeleving te promoten. Onder meer in de vorm van ecotoerisme en het aanbieden van culinaire verkenningen. Sinds onze oprichting hebben we onze inspanningen vooral gericht op het natuurgebied Faia Brava in noordoost Portugal. Het gebied wordt beheerd door ATNatureza. 

Natura Iberica

Onze missie

Veel Nederlanders voelen zich betrokken bij natuur over de grens. Het Iberisch schiereiland herbergt vele grote natuurwaarden, waar aandacht en zorg voor nodig is. Naast de inspanningen van de lokale overheden en Europa, is betrokkenheid van ons als burgers noodzakelijk. Het gaat dan niet alleen om puur natuur beschermen, maar ook om de mensen die ter plaatse leven van de producten en diensten die de regio te bieden heeft. Zeker in Portugal staat natuurbescherming nog in de kinderschoenen. De Portugese organisatie Associação Transumância e Natureza (Faia Brava ATN) werkt sinds 2000 aan het reservaat Faia Brava.

Wij, de bestuursleden van Natura Iberica, zijn de afgelopen jaren in aanraking gekomen met dit natuurgebied en met het enthousiaste team van Faia Brava ATN. We hebben genoten van de natuur, van de lokale producten zoals wijn en olijfolie en zijn enthousiast geworden van het idee dat een groep burgers het verschil kan maken voor een belangrijk natuurgebied. En we zioen dat onze inspanning het verschil kan maken! Die passie willen we graag met veel mensen delen. Daarom hebben we Natura Iberica in het leven geroepen, om samen iets moois tot stand te brengen, in Faia Brava en wellicht op meer plaatsen in Portugal en Spanje. Doet u mee?

 

               

 

Steun ons

Natura Iberica ondersteunde ATNatureza in de periode 2016-2020 bij de groei van een nieuw Natuurreservaat in Noordoost Portugal: Reserva de Faia Brava. Het inmiddels 1500 ha grote reservaat* wordt nu klaargemaakt als leefgebied voor de wolf en de Iberische Lynx. Herbebossing en ’rewilding’ met Garrano paarden en Maronesa runderen zorgen voor geleidelijk herstel van het ecosysteem.Bovendien geniet het gebied inmiddels nationale bekendheid. Regelmatig is Faia Brava op de Portugese televisie te zien en neemt de steun van Portugese overheden toe. Uw commitment kan het verschil maken: steeds vaker maakt Natura Iberica de puzzel compleet door de ontbrekende middelen te doneren.

Doe een donatie

Wil u een eenmalige donatie doen? Dat kan gemakkelijk via de knop Doneer. U betaalt dan via Ideal.

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Stichting Natura Iberica
  • ANBI
Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven