Stichting Rolstoeldansen Nederland

Stichting Rolstoeldansen Nederland

 

De Stichting Rolstoeldansen Nederland maakt het dansen bereikbaar voor rolstoelgebruikers door middel van studiedagen en ondersteuning daarin, wij organiseren kleine en grote wedstrijden.

Sporten voor mensen met een beperking moet bereikbaar zijn.

"In 1981 heb ik besloten deze Landelijke stichting op te richten vanuit een persoonlijke drive omdat ik van dansen hield en nu zelf in een rolstoel terecht kwam en ik wilde kijken of ik mede gebruikers aan het dansen kon krijgen.

De stichting is een non-profitorganisatie.

Ik heb er bewust voor gekozen om de gehandicaptensport in Nederland daarmee te ondersteunen. Voor velen van ons is dansen en sporten namelijk vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking of rolstoel gebonden is dit helaas niet het geval. Juist voor deze groep willen we iets mogelijk maken zodat ook zij kunnen ervaren hoe leuk dansen is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar daarmee ook om je sociale omgeving te verbreden.

Stichting Rolstoeldansen Nederland is een organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren maar zeker ook ouderen met een handicap in Nederland. De stichting heeft als doel om een betere kwaliteit van leven te bieden door het begeleiden van dans projecten en initiatieven die zich richten op hun ontwikkeling en participatie in de samenleving.

Stichting Rolstoeldansen Nederland werkt samen met verschillende partners en organisaties om zo veel mogelijk rolstoelgebruikers met een handicap te kunnen helpen. Verder organiseert de stichting zelf ook activiteiten en evenementen voor deze doelgroep.

 

Projecten:

Het organiseren van studiedagen en workshops in het hele land aan rolstoelgebruikers op het gebied van dansen

  • Dans programma’s ontwikkelen voor mensen met een beperking. 
  • Actief in het creëren van een competitie voor de jeugd én het opzetten van aanbod voor volwassenen. 
  • Iedereen die een project wil organiseren kan bij ons aankloppen voor begeleiding en advies.

 

Doelen:

Het belangrijkste doel van de stichting is om het leven van rolstoelgebruikers met een handicap te verbeteren en hen de kans geven om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.Door middel van deze gerichte ondersteuning en samenwerking hoopt de Stichting bij te dragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

Elke donatie, groot of klein, is van harte welkom.

Delen op social media wordt gewaardeerd!

Corrie van Hugten

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Ton Klooster
€ 25,00
19 februari 2024
Stichting Rolstoeldansen Nederland
  • ANBI