Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven

 

Stichting Vier het Leven biedt betekenisvolle ontmoetingen aan ouderen die ook op hoge leeftijd het leven willen vieren. 

Stichting Vier het Leven vindt dat alle thuiswonende ouderen in Nederland de mogelijkheid moeten hebben om anderen te ontmoeten, eropuit te gaan en deel te blijven nemen aan professioneel kunst en cultuuraanbod. Vier het Leven biedt alle ouderen in Nederland de kans om mee te blijven doen aan culturele activiteiten zoals bioscoop-, theater-, concert-, museumbezoek en online activiteiten via het digitale ontmoetingsplein. Ouderen kunnen zo onderdeel blijven van de samenleving. Dankzij de culturele activiteiten die we organiseren, worden ouderen weer geïnspireerd, ontmoeten ze anderen, maken plezier, voelen zich gelukkiger, ervaren positieve energie en worden geactiveerd. 

Hiermee willen we bereiken dat ouderen in Nederland zich minder eenzaam voelen en dat we zo een bijdrage leveren aan een positieve gezondheid van ouderen. 

 

De maatschappelijke rol van Stichting Vier het Leven: 

1. Eenzaamheid bestrijden onder ouderen door middel van sociaal culturele activiteiten en hiermee ‘omkijken naar elkaar’ te stimuleren. 

2. Stimuleren van cultuurbeleving binnen de samenleving in z’n algemeenheid en ouderen in het bijzonder. 

Achtergrond

Als je ouder wordt, word je geconfronteerd met drempels en beperkingen. Als mens krijg je te maken met fysieke en psychische veranderingen, toenemende kwetsbaarheid, en een kleiner wordend netwerk van familie en vrienden. Ondertussen verandert de wereld om je heen nog steeds in een razend tempo door, terwijl je eigen leven trager wordt. Je wil graag de eigen regie behouden maar een helpende hand en een netwerk om je heen kan je helpen om langer thuis te wonen en je minder alleen te voelen. Stichting Vier het Leven helpt hierbij door het organiseren van een cultureel uitje. We regelen vervoer, kaarten, consumpties, gezelschap en gezelligheid. En door de persoonlijke aandacht en het maatwerk wordt elk uitje een feestje. Mensen voelen zich thuis bij Vier het Leven – vrijwilligers en deelnemers inspireren elkaar, ontmoeten elkaar en vinden het gezellig met elkaar. Het persoonlijke contact is belangrijk. Mensen mogen zichzelf zijn; zo kunnen er vriendschappen ontstaan maar het hoeft niet. Er is respect voor elkaar. Je wordt niet buitengesloten. 

 

Hierin maken wij het verschil: 

  • Vier het Leven zorgt voor gezelschap - Vrijwilligers vinden het leuk om bij te dragen; jongere- en oudere vrijwilligers;  
  • Vier het Leven zorgt voor vervoer op maat – vervoer vrijwilligers, bussen, busjes, rolstoelvervoer;
  • Vier het Leven zorgt voor een interessant, professioneel aanbod – netwerk van cultureel/kunst aanbod;
  • De service van Vier het Leven is makkelijk toegankelijk. Website/ICT-systeem biedt eenvoudig toegang tot de community en het aanbod. Vier het Leven staat voor kwaliteit;
  • Vier het Leven werkt samen met kunst/culturele organisaties, andere vrijwilligersorganisaties, gemeenten/landelijke overheid, zorg- en welzijnsorganisaties, vervoersorganisaties en partners onder meer Museum Plus Bus, Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, de Zonnebloem.  

 

Enthousiaste vrijwilligers

Hoe fijn is het om iets leuks in het vooruitzicht te hebben, samen uit te kunnen en op mooie belevenissen vooruit en terug te kunnen kijken? Met ruim 1650 enthousiast betrokken vrijwilligers begeleidt Stichting Vier het Leven al bijna 18 jaar ouderen naar film, concert, museum en theatervoorstellingen en draagt zo bij aan plezierig en waardig oud worden.

               

Kijk voor meer informatie op onze website: www.4hetleven.nl > Wie gun jij een mooie culturele belevenis?

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 10,00
14 september 2023
Anoniem
€ 25,00
21 juni 2023
Stichting Vier het Leven
  • ANBI
  • CBF