Stichting Voedselbank Meppel

Natuurlijk is het belangrijk dat ieder gezin genoeg te eten heeft. In Nederland lijkt dit ook altijd goed te gaan, maar schijn bedriegt. Er zijn duizenden gezinnen in Nederland die geen geld hebben om dagelijkse boodschappen te halen. Kinderen gaan zonder ontbijt naar school, mannen en vrouwen hebben geen lunch op werk. Allemaal door een tekort aan geld, waardoor de basisbehoefte van voedsel niet voorzien kan worden. Zo ook in regio Meppel, ook wel Zuidwest-Drenthe. Helaas zijn hier vele gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank en dus van jij en ik. Zonder donaties functioneert de voedselbank Meppel niet. 

Wil je gratis, veilig en/of eenmalig doneren? Dat kan via donerenaangoededoelen. Doneer aan Stichting Voedselbank Meppel en help de gezinnen die niet rond kunnen komen.

Voedselbank Zuidwest-Drenthe: Help de gezinnen

In de gemeente Meppel leven meer dan duizend (1.000!) gezinnen in armoede. Ja, ook in Nederland gebeurt dit. Met de gemeente Steenwijkerland, waar meer dan tweeduizend (2.000) gezinnen in armoede leven is regio Zuidwest-Drenthe een plek waar veel mensen geholpen kunnen worden. Het doorsnee arm huishouden komt zo'n €3500 per jaar tekort (cijfers uit 2017, voor inflatie en corona).

Gelukkig is daar de voedselbank van regio Meppel, voedselbank Zuidwest-Drenthe. Deze voedselbank zorgt ervoor dat arme gezinnen ten minste 2 tot 3 extra dagen kunnen doorkomen met volledige maaltijden. Dat maakt een groot verschil voor deze mensen. 

Veilig doneren aan de voedselbank doe je via donerenaangoededoelen.nl

Doordat voedselbanken zich vooral inzetten op het operationele werk, is er tijd te kort voor het bijhouden of maken van een goede website. Door middel van donerenaangoededoelen.nl kunnen voedselbanken geld inzamelen om het proces te financieren. Veilig, snel en doneren zo vaak je wilt. Geen abonnementen verplicht. Help jij de Stichting Voedselbank Meppel?

 

 

Stichting Voedselbank Meppel
  • ANBI