Stichting Young Pianist Foundation

Stichting Young Pianist Foundation

 

Jong pianotalent in uw testament

 

The Young Pianist Foundation (YPF) is een privaat gefinancierde Nederlandse organisatie die jong pianotalent actief steunt bij hun ontwikkeling naar de internationale top. Opgericht in 1999 door de pianist en piano-pedagoog Marcel Baudet, organiseert de YPF om de drie jaar het grote YPF Piano Concours, het meest vooraanstaande pianoconcours in ons land voor jong talent t/m 28 jaar. Onder het motto Selecteren, Investeren, Lanceren (en met inachtneming van de wens van de veel te jong overleden meesterpianist Youri Egorov om toptalent te steunen), begeleidt de YPF haar laureaten met pedagogische programma's, concerten en masterclasses opdat zij verantwoord op weg kunnen gaan naar de grote concertpodia.

Komend jaar vindt het YPF Piano Concours plaats van 25 januari t/m 10 februari 2019 in het Conservatorium van Amsterdam (vrije toegang) met als afsluiting een uniek concert door de internationale jury op 9 februari en de finale van het concours op 10 februari in Muziekgebouw aan 't IJ.

Een nieuwe generatie pianisten als Nino Gvetadze, Thomas Beijer, Hanna Shybayeva, Daniël van der Hoeven, Rosalïa Gomez Lasheras en Ramon van Engelenhoven heeft met veel succes van de YPF kunnen profiteren. Uw steun maakt echt verschil.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge van Verschuer, zakelijk leider YPF.

www.ypf.nl

Maak een donatie
 Stichting Young Pianist Foundation
  • ANBI

Publicaties

Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld