Strong Babies

Strong Babies

Wist je dat vroeggeboorte wereldwijd een van de belangrijkste oorzaken is van overlijden bij pasgeborenen? Het is een schokkend feit dat jaarlijks miljoenen baby's te vroeg ter wereld komen en daardoor een verhoogd risico lopen op gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn er organisaties zoals Strong Babies die zich inzetten om dit probleem aan te pakken en te voorkomen dat baby's te vroeg geboren worden.

Doneren aan Strong Babies? Druk op de knop 'Doneer' en help de baby's!

Stron Babies Couveuse

Wat doet Strong Babies?

Strong Babies is een organisatie die zich met volle toewijding inzet in de strijd tegen vroeggeboorte. Ze streven ernaar om de oorzaken van vroeggeboorte beter te begrijpen, de symptomen tijdig te herkennen en de gevolgen voor te vroeggeboren baby's te minimaliseren. Deze organisatie gelooft dat elk kind recht heeft op een gezonde start in het leven, en daarom zijn ze vastberaden om de preventie en behandeling van vroeggeboorte te verbeteren.

Onderzoek naar vroeggeboorte

Strong Babies investeert aanzienlijk in wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van vroeggeboorte. Door te begrijpen waarom en hoe vroeggeboorte plaatsvindt, kunnen ze effectievere methoden ontwikkelen om het risico te verminderen. Het onderzoek richt zich op verschillende aspecten, zoals genetica, omgevingsfactoren en medische interventies, met als doel nieuwe inzichten te verwerven en innovatieve oplossingen te vinden.

Inzameling geld voor te vroeggeboren baby's

Naast onderzoek zet Strong Babies zich ook in om financiële steun te bieden aan te vroeggeboren baby's en hun families. Ze zamelen geld in om ervoor te zorgen dat deze kwetsbare baby's de beste medische zorg krijgen en de nodige behandelingen kunnen ondergaan. Het geld dat wordt ingezameld, wordt gebruikt voor de aanschaf van medische apparatuur, de financiering van gespecialiseerde zorgteams en het bieden van ondersteuning aan ouders tijdens deze moeilijke periode.

Wat doet vroeggeboorte met kind (en ouders)?

Vroeggeboorte is wellicht niet bekend als een groot probleem in de maatschappij. Toch denken wij dat met het voorkomen van vroeggeboorte vele problemen in de toekomstige maatschappij opgelost kunnen worden. Het voorkomt verdere kwalen in de toekomst. 

Elke dag telt

Wij geloven dat elke baby het verdient om gezond en sterk ter wereld te komen. Helaas is dat nu niet zo. Elke dag worden er baby’s veel te vroeg geboren. Ze zijn lichter, kwetsbaarder en kleiner dan je je kunt voorstellen. Vaak zijn het enorme vechters. Alleen soms is dat niet genoeg.

Gevolgen vroeggeboorte

Elke dag overlijden er 2 baby’s in Nederland omdat ze te vroeg ter wereld zijn gekomen. Maar ook als je baby het wél redt, en na zo’n angstige, moeizame start het ziekenhuis mag verlaten, is een gezonde toekomst niet vanzelfsprekend.

Strong Babies

Betrouwbaar goed doel - Veilig doneren

Strong Babies is een betrouwbaar goed doel dat zich inzet voor de hoogste normen van transparantie en verantwoording. Ze begrijpen dat mensen veilig en met vertrouwen willen doneren aan goede doelen. Daarom hebben ze verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat donaties op een veilige manier worden verwerkt en gebruikt om het verschil te maken voor te vroeggeboren baby's.

CBF

Strong Babies is erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Deze erkenning is een kwaliteitskeurmerk dat aangeeft dat het goede doel voldoet aan strenge normen op het gebied van bestuur, transparantie en financiële verantwoording. Het CBF controleert regelmatig of Strong Babies aan deze eisen blijft voldoen, zodat donateurs er zeker van kunnen zijn dat hun donaties op de juiste manier worden besteed.

ANBI

Daarnaast heeft Strong Babies de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat donaties aan Strong Babies fiscaal aftrekbaar zijn, wat een extra stimulans kan zijn voor mensen om bij te dragen aan het goede werk dat ze verrichten. Het ANBI-keurmerk geeft aan dat Strong Babies zich inzet voor het algemeen belang en op een verantwoorde manier met donaties omgaat.

Veilig, snel en anoniem doneren via Doneren Aan Goede Doelen

Om donaties zo gemakkelijk mogelijk te maken, werkt Strong Babies samen met Doneren Aan Goede Doelen, een platform dat veilig, snel en anoniem doneren mogelijk maakt. Via dit platform kunnen mensen direct bijdragen aan Strong Babies en zo een positieve impact hebben op het leven van te vroeggeboren baby's. Doneren Aan Goede Doelen waarborgt de privacy van donateurs en zorgt ervoor dat elke donatie veilig wordt verwerkt en naar het juiste doel gaat.

Doneren aan Strong Babies? Druk op de knop 'Doneer' en help de baby's!

Door te doneren aan Strong Babies via Doneren Aan Goede Doelen draag je actief bij aan de strijd tegen vroeggeboorte en help je mee om de gezondheid en het welzijn van te vroeggeboren baby's te verbeteren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind een sterke start in het leven krijgt en de kans krijgt om gezond op te groeien.

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 10,00
1 februari 2024
Strong Babies
  • ANBI
  • CBF
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld