The Donkey Sanctuary

The Donkey Sanctuary is een wereldwijde organisatie die zich inzet om dierenleed onder ezels en muildieren te voorkomen, maar ook om kreupele ezels verzorgen en in betere staat brengen. Dit alles kan door een team van meer dan 820 mensen die in dienst zijn van The Donkey Sanctuary. Zij voorzien de ezels van zorg, doen onderzoek, geven onderwijs en zamelen geld in om het liefdadigheidswerk voort te kunnen zetten.

De doelen van The Donkey Sanctuary zijn duidelijk:

  • Ezels en muildieren over de gehele wereld beschermen en permanent veiligheid bieden door onder andere zorg te verlenen.
  • Zieke, mishandelde of ezels in andere slechte omstandigheden aandacht geven.
  • Voorkomen van dierenleed en wreedheid tegen ezels en muildieren.

De oprichting van The Donkey Sanctuary

De liefdadigheidsinstelling is opgericht in 1969 door de Engelse Dr. Elisabeth Svendsen. Sinds haar jeugd had ze al een voorliefde voor ezels en ze besloot in de toekomst dan ook hier wat mee te gaan doen. De eerste ezel kwam in 1969 in de familie, waarna al snel nieuwe ezels volgden. 

Het bewustzijn van dierenleed onder ezels kwam toen Elisabeth Svendsen op een markt zeven ezels in een hokje gepropt zag. Hier moest en zou wat tegen gedaan worden. Ze probeerde het ezeltje in de slechtste conditie te kopen. Echter wou dit niet lukken. Dit was het realisatiemoment voor Dr. Svendsen om zich in te gaan zetten voor ezels en andere muildieren.

Oprichter Dr. Elisabeth Svendsen met ezels

Dr. Elisabeth Svendsen op Slade House Farm.

Waar is The Donkey Sanctuary actief?

The Donkey Sanctuary is een wereldwijde organisatie die zijn oorsprong vindt in Engeland. Door de jaren heen is de organisatie gegroeit en geven ze wereldwijd hulp aan ezels in 5 continenten. Dit doen ze door eigen projecten op te zetten, maar ook samen te werken met andere stichtingen rondom dierenleed.

The Donkey Sanctuary