Vastenactie

Vastenactie

 

Vastenactie wil een wereld waarin iedereen een goed leven kan leiden.

Wij willen meewerken aan een wereld waarin iedereen, waar dan ook, een goed leven kan leiden. Een wereld waar mensen zelf werken aan hun waardigheid en beschikken over de mogelijkheden en voorwaarden daarvoor. Het resultaat? Dat mensen goed voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen en dat de welvaart rechtvaardig wordt verdeeld binnen gemeenschappen. 

 

Hoe kunnen we achterover leunen als anderen honger lijden, dorst hebben of ziek zijn? 

 

De campagnes van Vastenactie

Misschien kent u ons van de jaarlijkse Vastenactiecampagne tijdens de veertigdagentijd voor Pasen of van de Adventsactie, voor Kerstmis? Naast deze twee campagnes voeren we door het jaar heen actie voor de tientallen projecten die we jaarlijks steunen en om mensen bewust te maken van onze overvloed. Daarnaast springen we in als er ergens in de wereld grote nood is, bijvoorbeeld na een natuurramp of bij hongersnood. Lees hier meer over onze missie en visie.

We zijn een zelfstandige stichting met een Raad van Toezicht en Bestuur. De Stichting Bisschoppelijke Vastenactie Nederland is een private kerkelijke rechtspersoon, ingeschreven bij de KvK te Den Haag onder nr. 411.78.402. Het RSIN/fiscaal nummer van de organisatie is 003.003.759. Het BTW-nummer is NL003003759B01. We beschikken over het CBF Keurmerk en ANBI-status. 

Bekijk de ontroerende film over het verhaal van Evelyn and Geoffrey uit Zambia:

 

 

 

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Peter
€ 7,50
6 januari 2020
Vastenactie
  • ANBI
  • CBF