Wakibi, St.

De stichting Wakibi geeft de mogelijkheid om leningen (zogenaamde microkredieten) te verstrekken aan lokale ondernemers in ontwikkelingslanden. Het fijne hieraan is dat je helemaal zelf kunt kiezen welke ondernemer jij wilt steunen. Dit is al mogelijk vanaf 25,-. Zo kun je dus al voor een klein bedrag een grote impact maken op iemands leven en weet jij precies waar je geld naartoe gaat!

Het microkredieten-platform van Wakibi

Microkrediet, ook wel microfinanciering genoemd, refereet naar een lening voor startende of bestaande ondernemers. Dit biedt met name een uitkomst voor de ondernemers in ontwikkelingslanden. Voor hen is het vaak niet mogelijk om een lening aan te vragen. De microkredieten bieden voor hen de perfecte uitkomst. Met dit geld krijgen deze ondernemers de kans om te groeien met hun onderneming om zo toe te werken naar een beter leven.

Hoe werkt de lening?

Wakibi geloofd in de kracht van een duurzame relatie tussen de donateurs en de ondernemers. De stichting is van mening dat éénzelfde euro meerdere leveens positief kan veranderen door de terugbetaalde lening steeds opnieuw uit te lenen. Als uitlener zorgt u op die manier dat een kleine onderneming steeds opnieuw geholpen wordt om zo zijn of haar bedrijf tot een succes te maken. Door hetzelfde bedrag steeds opnieuw uit te lenen wordt er een langdurige samenwerking gecreëerd.

Steun vandaag nog een ondernemer

Door opkomende bedrijven in ontwikkelingslanden te steunen verbeterd u op lange termijn niet alleen het leven van de ondernemer, maar ook van zijn gezin en wellicht de gehele omgeving. Als een onderneming successen behaald kan het omgezette geld immers weer geherinvesteerd worden in bijvoorbeeld het lokale onderwijs of de huisvestiging. Doneer vandaag nog want iedere euro telt!

Wakibi, St.