Artsen zonder Grenzen

Noodhulp voor de mensen die het nodig zijn. Waar dan ook ter wereld. Azië, Europa, Afrika, Amerika. In crisisgebieden is vaak geen directe toegang tot medische zorg. Artsen Zonder Grenzen helpt mensen die acute noodhulp nodig hebben, wat de situatie ook maar is. 

Artsen Zonder Grenzen actief in Oekraïne.

Een oorlog dichtbij Nederland die momenteel gaande is, is die in Oekraïne. Oekraïne wordt nog altijd geteisterd door bombardementen, luchtaanvallen en beschietingen. En dat in extreme vorm. Dit gebeurt niet alleen aan de frontline. Ook in steden of op tactisch gelegen plekken voor Oekraïne worden mensen getroffen door geweld. 

Artsen Zonder Grenzen is daar om deze mensen te helpen. Gewonden verkrijgen medische zorg en ook is er ruimte voor mentale gezondheid. Psychologische zorg wordt namelijk ook heel serieus genomen door de hulporganisatie.

Artsen Zonder Grenzen Oekraïne

Hulp Oekraïne in de medische trein door Artsen Zonder Grenzen

Tot nu toe heeft Artsen Zonder Grenzen al flink mogen bijdragen aan hulp in Oekraïne. Een aantal statistieken op een rijtje:

 • 2000 patiënten middels een medische trein geëvacueerd
 • 11 ziekenhuizen ondersteund in de omgeving van de frontlinie met ambulancewerk
 • 800m² aan medisch ondersteuningsmateriaal gedoneerd
 • 6 buurlanden geholpen met de tijdelijke opvang van vluchtelingen
 • 800 consulten gehouden in metrostations van hard getroffen stad Charkiv

Wereldwijd hulp. Doneer aan Artsen Zonder Grenzen.

Ook op locatie die niet vaak in het nieuws verschijnen is Artsen Zonder Grenzen daar om hulp te verlenen. Voorbeelden van problemen waar Artsen Zonder Grenzen hulp verleend:

 • Aanhoudend voedseltekort in Afrikaanse en Aziatische landen. Hulp door middel van voedingspakketen, maar ook educatie in voedselvoorziening.
 • Ziekte door gebrek aan weerstand. Vaccinateren is noodzakelijk om mensen te beschermen tegen ziektes als Cholera en Ebola.
 • Oorlogsletsel. Noodzorg door oorlogschirurgie helpt mensen met pijn en leed door geweld.
 • Mentaal letsel. Trauma's of psychologische problemen door dingen die zijn meegemaakt of gaande zijn. Hulp is daar door specialisten.
 • En nog veel meer...

Artsen Zonder Grenzen Bangladesh

Medische hulp in Bangladesh aan vluchtelingen uit Myanmar

Donatie via doneraangoededoelen.nl

Doneren om medische hulp voor iedereen mogelijk te maken? Doneer via donerenaangoededoelen.nl. Snel en veilig. Artsen Zonder Grenzen kan uw hulp hard gebruiken. Twijfel niet en draag je steentje bij. Help door middel van een donatie.

Donerenaangoededoelen.nl steunt ook het goede doel Transport4Transport. Deze organisatie is er voor landen die geen toegang hebben tot simpel transport in ontwikkelingslanden. Denk aan het vervoer van dieren, goederen en mensen in nood. Een mooi initiatief is daar de fietsambulance, waardoor mensen die (vlotte) medische hulp nodig zijn vanuit dorpen in de buurt richting het ziekenhuis gebracht kunnen worden.

 

 

Artsen zonder Grenzen
 • ANBI
 • CBF