Christenen voor Israël

Wereldwijd is er tegenwoordig veel kritiek op Israël en het Joodse volk. Christenen in Israël staat hand in hand met het Joodse volk van Israël en ondersteunt hen. Daarnaast steunt Christenen in Israël lokale initiatieven om de steun vanuit Nederland kenbaar te maken. Steun die komt van de Christenen in Nederland. En niet enkel voor Israël.

Tulpentour in Israël

Christenen voor Israël organiseert een tulpentour in Israël. Tijdens deze tour worden door het hele land tulpenbollen geplant die in het voorjaar zullen gaan bloeien. Met dit initiatief wil Christenen voor Israël de steun van Nederlandse Christenen laten blijken. De tulpen staan daar symbool voor. Deze steun komt vooral in een gebied dat veel getroffen worden door Hamas-raketten, namelijk rondom Gaza.

Hulp voor Oekraïne door Christenen

Christenen voor Israël zet zich niet uitsluitend in voor Israël en de Joodse bevolking daar. Nu er een schrijnende situatie in Oekraïne plaatsvindt, steunen ze daar de Christen ook met van alles. Denk aan evacuatie, begeleiding, voedsel en water. Belangrijk is ook gezelschap. Ze gaan langs bij families in Oost-Oekraïne om hun verhaal te horen. 

"We hadden eigenlijk allang naar Israël moeten gaan, maar ja, we hebben het voortdurend uitgesteld tot het nu bijna te laat is... De winter is aangebroken in Oekraïne en het is koud. Waar wij wonen is al bijna geen stromend water meer, geen elektriciteit, geen verwarming en er is familie die ons opwacht in Israel. Nu twijfelen we niet meer. We gaan naar Israël." vertelt een echtpaar in Oekraïne.

Evacuatie vluchtelingen uit Oekraine

Chaffeur Kolya met een aantal vluchtelingen, waaronder een Joods echtpaar van 85 en 90 jaar oud

Steun Christenen voor Israël via ons

Door Christenen voor Israël te steunen kunnen we ons inzetten voor Israël, God en hij of zij die met Hem is. Zo ook in Oekraïne bijvoorbeeld. Via donerenaangoededoelen.nl doneer je veilig, snel en weet je dat het geld bij de goede mensen terecht komt. Steun Christenen voor Israël. Steun Christenen wereldwijd.

Friedenstimme Nederland voor voormalig Sovjet-unie ondersteuning Christenen

Een andere stichting voor Christenen die veel lof verdiend is Friedenstimme Nederland. Zij zetten zich in voor Gods woord in (voormalig) Sovjet gebieden. 

Christenen voor Israël
  • ANBI
  • CBF