Defence for Children

Defence for Children

Hoe uw nalatenschap verschil maakt

Met behulp van uw nalaten zetten wij ons met hart en ziel in voor kwetsbare kinderen en jongeren over de hele wereld. Hierdoor draagt u bij aan de rechtsbescherming en de toekomst van deze groep in onze samenleving. Door kinderrechtenorganisatie Defence for Children op te nemen in uw testament, laat u kinderen een rechtvaardige wereld na. Met onderzoek, voorlichting, lobby, actie en rechtshulp verdedigen wij de rechten van kinderen en stellen wij schendingen aan de kaak. Bij ons staat de stem van het kind centraal. Om echt iets voor kinderen te betekenen is het van groot belang naar hen te luisteren. Zo maken wij samen met u het verschil.  

De organisatie

Defence for Children is een internationaal opererende organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Daadwerkelijke versterking van kinderrechten kan alleen worden gerealiseerd als de rechten van kinderen zijn vastgelegd in wet- en regelgeving en continu toezicht plaatsvindt op de naleving ervan. Defence for Children gebruikt het VN-Kinderrechtenverdrag, en alle daaruit voortvloeiende jurisprudentie en internationale verdragen, als uitgangspunt om kinderrechten geïmplementeerd te krijgen en de naleving te monitoren. 

Kinderrechtenhelpdesk

De Kinderrechtenhelpdesk is het kloppend hart van onze organisatie. Via de Kinderrechtenhelpdesk krijgen wij juridische vragen en signalen van kinderen, ouders, advocaten en hulpverleners. Deze signalen geven ons regelmatig aanleiding voor verder onderzoek en om te lobbyen voor wet- en regelgeving waarin het kind centraal staat. Uiteraard in lijn met het VN-Kinderrechtenverdrag. Wij gaan verder waar andere instanties stoppen en helpen kinderen direct. Daarnaast bereiken wij een grote groep kinderen door te pleiten voor wets- en beleidswijzigingen.

Ook u kunt simpel een donatie doen via de knop Maak een Donatie.

 

defence for children

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Defence for Children
  • ANBI
  • CBF
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld