Defence for Children

Defence for Children

Stichting Defence for Children is een organisatie die zich inzet voor de rechten van kinderen in Nederland en daarbuiten. De stichting richt zich op kinderen en jongeren die in een kwetsbare positie verkeren, zoals vluchtelingen, migranten, slachtoffers van kindermishandeling en kinderen die in armoede leven.

Het belangrijkste doel van Stichting Defence for Children is het beschermen en bevorderen van de rechten van deze kinderen. Dit doet de stichting door middel van onderzoek, lobbywerk, juridische bijstand en het geven van voorlichting en trainingen aan professionals die met deze doelgroep werken.

Hoe uw nalatenschap verschil maakt

Met behulp van uw nalaten zetten wij ons met hart en ziel in voor kwetsbare kinderen en jongeren over de hele wereld. Hierdoor draagt u bij aan de rechtsbescherming en de toekomst van deze groep in onze samenleving. Door kinderrechtenorganisatie Defence for Children op te nemen in uw testament, laat u kinderen een rechtvaardige wereld na. Met onderzoek, voorlichting, lobby, actie en rechtshulp verdedigen wij de rechten van kinderen en stellen wij schendingen aan de kaak. Bij ons staat de stem van het kind centraal. Om echt iets voor kinderen te betekenen is het van groot belang naar hen te luisteren. Zo maken wij samen met u het verschil.  

Eenmalig doneren aan Defence For Children

Een eenmalige donatie maakt al een hoop verschil voor de organisatie. Door middel van uw eenmalige bijdrage kan Defence For Children zich namelijk weer gaan inzetten voor de kinderen en hun rechten. Via donerenaangoededoelen.nl doneer je veilig, snel en bij wens anoniem. 

De organisatie

Defence for Children is een internationaal opererende organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Daadwerkelijke versterking van kinderrechten kan alleen worden gerealiseerd als de rechten van kinderen zijn vastgelegd in wet- en regelgeving en continu toezicht plaatsvindt op de naleving ervan. Defence for Children gebruikt het VN-Kinderrechtenverdrag, en alle daaruit voortvloeiende jurisprudentie en internationale verdragen, als uitgangspunt om kinderrechten geïmplementeerd te krijgen en de naleving te monitoren. 

Kinderrechtenhelpdesk

De Kinderrechtenhelpdesk is het kloppend hart van onze organisatie. Via de Kinderrechtenhelpdesk krijgen wij juridische vragen en signalen van kinderen, ouders, advocaten en hulpverleners. Deze signalen geven ons regelmatig aanleiding voor verder onderzoek en om te lobbyen voor wet- en regelgeving waarin het kind centraal staat. Uiteraard in lijn met het VN-Kinderrechtenverdrag. Wij gaan verder waar andere instanties stoppen en helpen kinderen direct. Daarnaast bereiken wij een grote groep kinderen door te pleiten voor wets- en beleidswijzigingen.

Ook u kunt simpel een donatie doen via de knop Maak een Donatie.

 

defence for children

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 25,00
12 maart 2024
Fenna Bolhuis
€ 50,00
10 maart 2024
Anoniem
€ 100,00
9 maart 2024
Anoniem
€ 25,00
8 maart 2024
Anoniem
€ 50,00
8 maart 2024
Defence for Children
  • ANBI
  • CBF