Goede doelen voor vrouwen

Wereldwijd is er steeds meer gelijkheid en is er betere zorg voor vrouwen. Dat komt allemaal door vrouwenemancipatie. Om deze goede lijn door te zetten is het belangrijk dat goede doelen die dit ondersteunen de nodige hulp krijgen. We hebben de meest emanciperende goede doelen voor vrouwen voor je op een rijtje gezet. 

Bekijk het overzicht

 

Femmes for Freedom

Femmes for Freedom is een emancipatiebeweging die meisjes en vrouwen uit verschillende culturen ondersteund. Ze gaan onderdrukking tegen van culturen waarin het vrouwelijke geslacht niet volledig zelf mag beslissen over bepaalde onderwerpen. Denk hierbij aan het lichaam, hun leven en geld. Maar, hoe doen ze dat? Voorbeelden van Femmes for Femdom activiteiten:

  • Signalering van problemen in de praktijk en daarop actie voeren, namelijk hulpverlening en voorstellen voor aanpassingen van wetgeving en beleid.
  • Maatschappelijk draagvlak creëren voor meisjes en voruwen met een biculturele achtergrond.

Wil jij Femmes for Freedom steunen? Dat kan! Doneer direct en veilig via donerenaangoededoelen.nl.

Ik wil doneren

 

Kinderfonds MAMAS

Zuid-Afrika is een land van veel schoonheid, maar kent ook een keerzijde. Veel kinderen groeien op in armoede en hebben bijvoorbeeld geen toegang tot onderwijs of gezondheidszorg. De gevolgen hiervan zijn bedroevend. Jongeren raken op vroege leeftijd verstrikt in criminele circuits of worden slachtoffer van seksueel misbruik. Om maar enkele voorbeelden te noemen. Gelukkig zijn er de MAMAS van Zuid-Afrika. Een groep vrouwen die kinderen hulp aanbieden wanneer zij voelen dat de situatie van het kind slecht is. Voor slechts €5,- per maand kunnen zij een kind in nood helpen. Het zijn de MAMAS, de vrouwen van Zuid-Afrika, die opstaan voor de kinderen in nood.

Wil jij doneren aan Kinderfonds MAMAS? Dat kan veilig en discreet via onze website.

Ik wil graag doneren

 

 

ActionAid

ActionAid is een internationale organisatie die zich hard maakt voor de rechten van vrouwen. Zij staan voor een gelijkwaardige, duurzame wereld. Samen met vrouwen van over de hele wereld staan ze als collectief op tegen ongelijkheid en spreiden ze het feministische gedachtengoed. Inmiddels is ActionAid actief in meer dan 45 landen op de wereld. 

Wil jij deze beweging van strijdkrachtige vrouwen ondersteunen? Doneer dan veilig via donerenaangoededoelen.nl!

Ik wil doneren

 

Veilig en discreet doneren aan goede doelen voor vrouwen? Dat kan!

Bij donerenaangoededoelen.nl zorgen we ervoor dat het geld op de juiste locatie komt. Bij de stichting of het goede doel dus. Wil je liever anoniem doneren? Ook dat is mogelijk. Steun de vrouwenbeweging in de wereld!

Wij van donerenaangoededoelen.nl hebben ook een magazine dat heet Schenken en Nalaten aan Goede Doelen. Daarin verzamelen we alle goede doelen en hebben we het over de daden van stichtingen en goede doelen. Je kan het exemplaar vinden bij notariskantoren woonzorgcenta en woonserviceflats voor ouderen, Novex executeurs, aula's en crematioria in Nederland.

Aanbevelingen

Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld