Hulp aan Gambia

Schokkende cijfers vertellen heel erg veel over de situatie in Gambia. Er is een gemiddeld inkomen van €2000,- per jaar. Dat is ongeveer €5,- per dag. Echter geeft dit geen realistisch beeld. De verdeling is niet juist. Feit is dat één derde van de bevolking van Gambia het moet doen met €1,40 per dag. Om de mensen te voorzien van voedsel en facaliteiten is hulp aan Gambia hard nodig. Alleen zo kan de situatie snel verbeterd worden.

Educatie in Gambia

Het land kent geen leerplicht. Ondanks dat starten wel veel kinderen met school. De schoolcarriëre start meestal rond de leeftijd van 5 jaar oud. Deze schoolcarriëre wordt vaak niet afgemaakt. De kinderen zijn vaak nodig voor het werken, zodat er gegeten kan worden. Veel ouders kunnen het zich niet permiteren om voor voedsel te zorgen voor hun kinderen. Daar zijn ze hulp bij nodig. 

Foundation Adult Education

Foundation Adult Education is er om volwassenen die als kind hun school niet hebben afgemaakt als nog onderwijs te geven. Vooral onder volwassenen zijn er veel analfabeten. Door deze stichting kunnen (jong)volwassenen toch hun diploma halen en daarmee carrëre gaan maken. Elk jaar ontvangen 25 tot 30 leerlingen hun diploma of computercertificaat door de inzet van Foundation Adult Education.

Maak een donatie

Study 4 Girls Gambia

In Gambia is op het gebied van gelijkwaardigheid de situatie erg slecht. Mannen en vrouwen hebben dan ook niet dezelfde rechten op educatie. Jongens krijgen voorrang op meisjes. Study 4 Girls Gambia zet zich in voor educatie voor meisjes door scholen te bouwen, schoolspullen aan te schaffen en nog veel meer. Study 4 Girls Gambia heeft een langetermijnvisie waarbij er voorwaarden komen betreffende educatie voor meisjes tussen 11 en 21 jaar. Ze hebben recht op een goede toekomst!

Maak een donatie

Sport in Gambia

Naast educatie is sport ook niet altijd vanzelfsprekend voor de Gambiaanse. De voorzieningen zijn slecht en er is zelfs een te kort aan sportmaterialen. Gelukkig is er een instantie die zich inzet voor sport in Gambia.

Stichting Gambia Sport

Deze stichting helpt om de voorzieningen van sport in Gambia te verbeteren. Door middel van benadering van voetbalclubs, fanshops, sportzaken en vereniging zamelt Stichting Gambia Sport sportmateriaal in. Denk aan foutief bedrukte kleding, overjarige voetbaltenues, trainingspakken en voetbalschoenen. 

Online doneren

Voor het verschepen van deze goederen is geld nodig. De transportkosten zijn niet mis. Daarom vraagt Stichting Gambia Sport om uw hulp om dit te kunnen financieren.

Veilig doneren via donerenaangoededoelen.nl

Donerenaangoededoelen.nl fungeert als een verzamelplatform voor goede doelen waar informatie is en veilig gedoneerd kan worden. Wilt u de situatie in Gambia verbeteren? Doneer dan nu via donerenaangoededoelen.nl!