Juconi, Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen

Juconi, Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen

 

Hoop voor straat - en zwerfkinderen

Juconi staat voor ‘Junto con los niños’ wat ‘samen met de kinderen’ betekent. Samen met hen werken wij aan een betere toekomst voor straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika.

Over ons

In 1995 werd Juconi Nederland opgericht om structureel hulp te bieden aan straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika. Een toenmalig medewerker van Novib kwam met het idee om de, in Latijns-Amerika al bekende, Juconi-aanpak ook vanuit Nederland te ondersteunen. Al snel nam dit idee concrete vorm aan en was het Corjuconi-huis een feit.

Het Corjuconi-huis biedt onderdak, zorg en scholing aan straat- en zwerfkinderen in Palmira Valle, Colombia. Hiernaast ondersteunt Juconi ook andere tehuizen en instellingen op projectbasis. Zonder opvanghuizen zouden deze kinderen niet naar school gaan en de hele dag over de onveilige straten zwerven. In een opvanghuis kunnen ze weer even kind zijn en samen met leeftijdsgenoten spelen.

De naam Juconi staat voor ‘Junto con los niños’ ofwel: ‘Samen met de kinderen’.  Dit vat de kern van onze werkzaamheden goed samen. Alleen wanneer de kinderen vrijwillig meewerken slagen de projecten. Het is dan ook van groot belang dat de kinderen zelf de vooruitgang ervaren, zodat zij geloven in een betere toekomst.

 

Juconi

 

Wat we doen

Wij zetten ons in voor kinderen die op straat leven in Latijns-Amerika.

Juconi Nederland richt zich met name op Colombia in de regio Palmira Valle, maar ondersteunt ook projecten in Ecuador en Mexico. Onze hulp is gebaseerd op de Juconimethode, waarbij samenwerking met lokale hulpverleners en de kinderen zelf centraal staat. Deze methode wordt door UNESCO MEXICO gekenmerkt als ‘één van de meest veelbelovende methodes om het probleem van straat- en zwerfkinderen in de wereld aan te pakken’.

 

Juconi zwerfkinderen

 

Sponsor een kind

Word pleegouder op afstand en krijg de mogelijkheid om een kind uit het Corjuconi-huis financieel te adopteren.

Plan Padrino is ons zelf ontwikkelde programma gericht op het ondersteunen en begeleiden van straat- en zwerfkinderen richting een zelfstandig bestaan. Met een maandelijkse bijdrage van á € 28,75 wordt jouw pleegkind in al zijn of haar basisbehoeften voorzien en hoeft hij of zij niet meer over de gevaarlijke straten van Colombia te zwerven.

Wordt een Amigo op https://www.juconi.nl/help-mee/word-amigo

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Juconi, Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen
  • ANBI
Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven