Juconi, Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen

Juconi, Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen

Stichting Juconi is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen en families in Latijns-Amerika. De stichting werkt voornamelijk in Mexico, Guatemala, Nicaragua en Honduras en richt zich op gezinnen die in extreme armoede leven en waarvan de kinderen vaak niet naar school kunnen.

Het belangrijkste doel van Stichting Juconi is om deze gezinnen te ondersteunen en te begeleiden zodat zij zelf een betere toekomst kunnen opbouwen. Dit doet de stichting door middel van een integrale aanpak, waarbij zowel het individu als het gezin en de gemeenschap worden betrokken.

Hoop voor straat - en zwerfkinderen

Juconi staat voor ‘Junto con los niños’ wat ‘samen met de kinderen’ betekent. Samen met hen werken wij aan een betere toekomst voor straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika.

Over Juconi

In 1995 werd Juconi Nederland opgericht om structureel hulp te bieden aan straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika. Een toenmalig medewerker van Novib kwam met het idee om de, in Latijns-Amerika al bekende, Juconi-aanpak ook vanuit Nederland te ondersteunen. Al snel nam dit idee concrete vorm aan en was het Corjuconi-huis een feit.

Het Corjuconi-huis biedt onderdak, zorg en scholing aan straat- en zwerfkinderen in Palmira Valle, Colombia. Hiernaast ondersteunt Juconi ook andere tehuizen en instellingen op projectbasis. Zonder opvanghuizen zouden deze kinderen niet naar school gaan en de hele dag over de onveilige straten zwerven. In een opvanghuis kunnen ze weer even kind zijn en samen met leeftijdsgenoten spelen.

De naam Juconi staat voor ‘Junto con los niños’ ofwel: ‘Samen met de kinderen’.  Dit vat de kern van onze werkzaamheden goed samen. Alleen wanneer de kinderen vrijwillig meewerken slagen de projecten. Het is dan ook van groot belang dat de kinderen zelf de vooruitgang ervaren, zodat zij geloven in een betere toekomst.

 

Juconi

Wat Juconi doet

Wij zetten ons in voor kinderen die op straat leven in Latijns-Amerika.

Juconi Nederland richt zich met name op Colombia in de regio Palmira Valle, maar ondersteunt ook projecten in Ecuador en Mexico. Onze hulp is gebaseerd op de Juconimethode, waarbij samenwerking met lokale hulpverleners en de kinderen zelf centraal staat. Deze methode wordt door UNESCO MEXICO gekenmerkt als ‘één van de meest veelbelovende methodes om het probleem van straat- en zwerfkinderen in de wereld aan te pakken’.

 

Juconi zwerfkinderen

Eenmalig doneren aan stichting Juconi

Middels een eenmalige donatie kunnen wij operatief blijven. We helpen graag nog meer kinderen en gezinnen in Latijns Amerika. Armoede daar bestrijden en bij de wortel aanpakken is wat ons uniek maakt. Helpt u mee? Een eenmalige donatie kan al veel betekenen!

Via donerenaangoededoelen.nl kun je veilig, snel en bij wens anoniem doneren. 

Sponsor een kind

Word pleegouder op afstand en krijg de mogelijkheid om een kind uit het Corjuconi-huis financieel te adopteren.

Plan Padrino is ons zelf ontwikkelde programma gericht op het ondersteunen en begeleiden van straat- en zwerfkinderen richting een zelfstandig bestaan. Met een maandelijkse bijdrage van á € 28,75 wordt jouw pleegkind in al zijn of haar basisbehoeften voorzien en hoeft hij of zij niet meer over de gevaarlijke straten van Colombia te zwerven.

Wordt een Amigo op https://www.juconi.nl/help-mee/word-amigo

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 50,00
16 februari 2024
Anoniem
€ 250,00
31 december 2023
Anoniem
€ 50,00
26 november 2023
Anoniem
€ 100,00
28 juni 2023
Anoniem
€ 50,00
21 mei 2023
Juconi, Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen
  • ANBI