Christelijke goede doelen organisaties

Hulp voor de mensen, dieren en dergelijken die het nodig hebben komt vanuit alle hoeken. Vanuit sportverenigingen, scholen, maar ook vanuit de kerk. Er zijn veel Christelijke goede doelen organisaties die er op uit trekken om onafhankelijk hulp te verlenen op allerlei plekken in de wereld. 

Bekijk alle christelijke goede doelen

Actief in allerlei landen

Het maakt niet uit waar er hulp te verlenen is en wat de hulp is. Armoede, conficten, rampen. Noodhulp vanuit Christelijke hulporganisaties is overal. Veelal gaat dit vanuit een samenwerking met lokale partijen, zoals de lokale kerk. Met deze samenwerking bouwen ze aan sociale vangnetten waarbij naastenliefde centraal staat. Naastenliefde is een groot begrip binnen Christelijke gemeenschappen en daarom is dit ook het fundament voor de noodhulp van Christelijke hulporganisaties. 

De belangrijkste waarden van Christenen

Een wereld vol vrede is een belangrijk streven van Christenen. Dat sluit perfect aan bij de waarde die Christenen vaak op plek 1 zetten, namelijk barmhartigheid. Barmhartigheid betekent bereidheid om verfiggenis te geven en wraak uit te sluiten.

Het is niet datgene wat je zegt en doet wat je en goed mens maakt. Het gedachtegoed en de gevoelens van jou als mens zijn zuiver en dragen bij aan een betere leefomgeving. Dit heeft te maken met de waarden eerlijkheid, betrouwbaarheid, ruim van geest zijn en innerlijke harmonie. 

Een waarde die naast het Christendom ook veel door anderen wordt gedragen is rechtvaardigheid. Iedereen verdiend één en dezelfde behandeling. In alle situaties. Ook in situaties waarin kwaad geschiedt is. Een mooie, zuivere wereld is er, zoals eerder genoemd, wanneer wraak geen rol speelt en iedereen over gelijke rechten beschikt.

Dat sluit mooi aan op de volgende waarde, namelijk naastenliefde. Familie en vrienden, maar ook de zwakken en de man of vrouw in nood verdienen zorg wanneer nodig. Zelfs de vijand. Het is een ieder Christen zijn verantwoordelijkheid om te zorgen voor iedereen die het kan gebruiken. Wees liefhebbend en behulpzaam.

De uiting van de waarden in goede doelen

De waarden die Christenen hebben resulteert in een hoop goede doelen. Deze goede doelen zijn er voor iedereen. Niet alleen voor Christenen. Wel zetten veel Christelijke goede doelen zich in voor Christelijke gemeenschappen. 

Christelijke goede doelen organisaties

Bekende Christelijke goede doelen organisaties

In Nederland kennen we een hoop Christelijke goede doelen organisaties. Bekende organisaties zijn:

  • Hour of Power - De belangrijke boodschap van God brengen naar ieder mens. Dat is waar Hour Of Power voor staat. Via live uitzendingen op televisie geeft Hour Of Power mensen een handvat. Om de connectie aan te gaan met Hem. Middels giften kan het het woord van God brengen bij iedereen die met Hem is en wil zijn. Wordt daarom donateur van Hour Of Power.
  • Kerk In Actie doneert aan partnerorganisaties, veelal andere kerken, zodat deze de kwetsbaren in hun lokale samenleving kunnen helpen met allerlei kwesties. Vaak gaat het hier om scholing, landbouw, noodhulp, voeding en wonen.
  • NET Foundation is een non-profitorganisatie, die voorgangers en evangelisten wereldwijd bereikt door middel van lokale NET Studiecentra en via samenwerking met Bijbelgetrouwe theologische opleidingen. Docenten van NET Studiecentra worden intensief begeleid. De docenten trainen en begeleiden op hun beurt de lekenvoorgangers face to face. NET werkt vooral in die gebieden waar de kerk weinig toegeruste voorgangers heeft en waar de kerk vervolgd of gediscrimineerd wordt.
  • The Bible League ondersteunt wereldwijd lokale hulpbehoevende kerken door te voorzien in Bijbels, studiemateriaal en training zodat mensenlevens veranderen door Gods Woord.
  • EO Metterdaad is een EO-programma dat aandacht vraagt voor mensen die leven in nood, armoede en onrecht wereldwijd. Overtuigd van Gods liefde voor iedereen vertellen we echte verhalen over wat die liefde wereldwijd voor mensen betekent. Op deze manier werken we aan bewustwording én werven we fondsen voor mensen die dat nodig hebben. De fondsen die we werven, besteden we op een verantwoorde manier via de Stichting EO Metterdaad.

Andere goede doelen steunen?

Wilt u een ander goed doel steunen? Bekijk dan eens ons overzicht aan alle goede doelen en maak eenvoudig en online een donatie.

Alle goede doelen bekijken