Doneren aan Jemen

Jemen is het land dat het beste hulp kan gebruiken ter wereld. Er heerst een humanitaire crisis als gevolg van de burgeroorlog. 80% van de bevolking is afhankelijk van humanitaire hulp. 24 miljoen mensen hebben dringend ondersteuning nodig. 10 miljoen mensen leven op het randje van de hongerdood. Doneren aan Jemen geeft deze mensen noodhulp en een betere toekomst.

Online doneren

ZOA: Van Noodhulp naar Wederopbouw

ZOA is een organisatie met zo'n 1000 medewerkers die wereldwijd in meer dan 10 landen noodhulp aanbiedt. Na het proces van noodhulp helpen ze ook bij de wederopbouw van een land. Zo ook in Jemen. In 2015 brak er een crisis uit in Jemen door een politiek conflict. Dit heeft enorme gevolgen. Voedselprijzen zijn enorm gestegen. De prijzen voor basislevensonderhoud zijn verviervoudigd. 

“Bij ZOA geloven we nooit dat een situatie uitzichtloos is, maar het is in Jemen wel heel zwaar.” - Gerrianne Pennings, projectmedewerker van ZOA in Jemen.

Jemen en de bevolking zit momenteel in een diep dal. Recent is het land niet veel meer in het nieuws en daardoor wordt er ook minder gedoneerd. Dit is cruciaal vanwege de afhankelijkheid van de mensen van deze donaties. 

Online doneren

ZOA concentreert zich op het moment nog steeds op noodhulp door voorziening van voedsel en schoon drinkwater.

ZOA in Jemen


Stichting Gehandicapt Kind Jemen

Jemen is een land met relatief veel gehandicapte kinderen. Dit komt door de slechte, nalatige gezondheidszorg en de vele ongelukken (bijvoorbeeld door oorlog). In een Islamitisch land als Jemen worden gehandicapten achtergesteld. Het zou een straf van God zijn. Ouders verbergen daarom ook zo goed mogelijk dat hun kind gehandicapt is. 

Online doneren

Vanuit de overheid wordt er weinig tot niks gedaan om de gehandicapten in het land te steunen. Daarom zijn deze mensen afhankelijk van steun van buiten af. En die is er door Stichting Gehandicapt Kind Jemen. 

Stichting Gehandicapt Kind Jemen is opgericht door een groep toeristen, die na het bezoek aan Jemen de schrijnende situatie rondom gehandicapten in het land hadden ervaren. De stichting doneert geld aan het Al Eman Rehabilitation Instituut. Dit Instituut biedt in Jemen therapeutische en psychologische hulp aan geestelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen van meestal ouders die het niet breed hebben. De donaties worden besteedt aan schoolmeubilair, busjes, operaties, fysiotherapie en nog veel meer. Sinds de uitbraak van de oorlog probeert Stichting Gehandicapt Kind Jemen ze ook te ondersteunen met noodhulp. Het gaat dan om schoon drinkwater facaliteren en het voorzien van voedselpakketen. 

Stichting Gehandicapt Kind Jemen

Artsen Zonder Grenzen Jemen

Bekend goed doel Artsen Zonder Grenzen is ook actief in Jemen. Sinds de uitbraak van het landelijk conflict heeft de organisatie van Artsen Zonder Grenzen 80.000 mensen met verwondingen uit de oorlog geholpen. Dat werd mogelijk mede door het nieuw gebouwde ziekenhuis door de organisatie in de stad Taiz. Verder heeft Artsen Zonder Grenzen in Abs een kliniek gebouwd voor kinderen met ondervoeding. En in Marib hebben we 8 mobiele klinieken welke mensen medisch verzorgen kunnen. De schrijnende situatie in het land maakt dat Artsen Zonder Grenzen extra actief is in Jemen.

Online doneren

Islamic Relief Nederland

Ook Islamic Relief Nederland is actief in het land Jemen. De zijn daar een project gestart voor de voorziening van water. Jemen lijdt enorm aan ondervoeding en water te korten en dus steunt Islamic Relief. Water is de basis van het leven en is cruciaal voor de wederopbouw van het land, stelt de organisatie. En dat is waarom de nieuwe watercentrale door Islamic Relief tot wel 3000 mensen voorziet van water. Zo'n project is een flinke investering (€112.500) en dat is mogelijk door uw hulp. En Islamic Relief wil doorpakken. Graag willen ze nog meer mensen kunnen voorzien van water. Daarvoor zijn ze wel uw hulp nodig! Help de organisatie en de mensen in Jemen! Doneer aan Islamic Relief Nederland. Moge Allah u toegang geven tot het paradijs!

''Een land wat ten tijde van de Profeet vzmh werd geprezen, is nu een baken van verlies, pijn en verwoesting.''

Online doneren